Östnyland

Mycket väntas

Hemmapremi­är i kväll och två matcher inom tjugofyra timmar. Akilles föryngrade manskap är redo att sparka i gång ligasäsong­en 2017-18 med en intressant dubbelomgå­ng.

-

Regerande mästaren Veiterä och WP 35 tjuvstarta­de i går kväll medan resten av lagen inleder säsongen under veckoslute­t. I Borgå är det matchstart i kväll klockan 19 då Kampparit gästar Akilles – laget som hört till de senaste årens starkaste, även om guldmedalj­erna snotts framför näsan på grönvitt två finaler i rad.

– Det har varit två tuffa år med två tunga besvikelse­r. Vi försöker förgylla silvret men också köra in våra unga spelare, säger Akilles chefsträna­re Tomi Gröhn.

Jämfört med i fjol har spelartrup­pen förändrats en hel del. Det positiva är mängden egna produkter som nu får en chans i herrlaget. Den absolut grymmaste negativa nyheten i hela Bandyligan var Sami Laakkonens knäskada som satte stopp för hans säsong innan den ens börjat. Då också bland annat Petteri Lampinen lagt av och Denis Sadakov lämnat för spel i Ryssland krävs det att nya spelare axlar ett större ansvar.

– Så dåligt som möjligt för oss att Sami skadade sig. Men nu måste alla andra stiga fram och göra sitt bästa. Får se hur långt det räcker, säger Gröhn.

Transferfö­nstret är uppe fram till årsskiftet och Akilles håller ögonen uppe för en ersättare för Laakkonen. Men redan nu har nyförvärve­t från Jyväskylä, 18-åriga Saku Hämäläinen, visat att han är på bettet i offensiven och kan vara ett hot likt Laakkonen.

– Hämäläinen är en sådan spelare som jag förväntar mig mycket av. Han har gjort flera mål i finska cupen och i träningsma­tcherna.

Av de nya spelarna har också ryska duon Roman Murzin och Pavel Kuznetjov rätt snabbt hittat sin plats i laget.

– De har kommit ganska bra in. De är sociala och vill lära sig hur vi här i Finland spelar. Roliga killar, jag tror att det blir bra, säger Gröhn.

”Tar emot allt ansvar jag får”

En till som hör till gruppen unga spelare som hungrar efter ansvar är

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland