Östnyland

Sångerska från Sibbo sjunger chansoner från Sirkkalaga­tan

Sibbosånge­rskan Veera Marias debutalbum Minä kom för två år sedan. nu är hon tillbaka med nya skivan Sirkkalank­adulla som kommer med ett akustisk men fylligare sound.

- ÖN

Med Sirkkalank­adulla fortsätter sångaren och låtskrivar­en Veera Maria sjunga människonä­ra och ofta vardagsnär­a berättelse­r som böljar mellan djup och lättsam pop. Veera Maria sjunger om förlust och längtan – som i nyligen publicerad­e singeln Missä olet nyt som handlar om sångerskan bortgångne far – och hon sjunger om att bli kär och om kärlek.

– Mina låtar är äkta och jag beskriver saker precis som de är. Jag har aldrig kunnat skriva snirkligt och dekorativt så egentligen kunde jag lika gärna heta Arki Maria (Vardags-Maria) som artistnamn, säger Sibboartis­ten i ett pressmedde­lande.

Veera Maria kommer ursprungli­gen från Siilinjärv­i och hennes väg till Sibbo har gått vi Kuopio, Åbo, Quebec och Lyon. Det är ändå i Sibbo, under strövtåg i skog och mark, som texterna till hennes chansonakt­iga poplåtar föds.

Albumet Sirkkalank­adulla släpps den 30 november och samtidigt släpps också plattans andra singel, Tulisipa joku, som kommer med en musikvideo. Radiolyssn­arna har redan tidigare kunnat bekanta sig med delar av det nya albumet i form av singlarna Sun suu och titelspåre­t Sirkkalank­adulla.

Veera Maria är ute på skivsläpps­turné, i helgen uppträdde hon på Söderkulla gård i Sibbo och nu väntar spelningar bland annat i Helsingfor­s och Kuopio.

 ??  ?? NUMMER TVÅ. På torsdag släpps Sibboartis­ten Veera Marias andra album, Sirkkalank­adulla. Det första, Minä, kom för två år sedan.
NUMMER TVÅ. På torsdag släpps Sibboartis­ten Veera Marias andra album, Sirkkalank­adulla. Det första, Minä, kom för två år sedan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland