Östnyland

Lagmästers­kapet i motocross avgörs på motorbanan i Sibbo

Säsongen är slut vad gäller de individuel­la prestation­erna, men lagtävling­en om vem som blir finsk mästare avgörs under veckoslute­t i Sibbo. Sibbo Motorklubb är värd för tävlingarn­a.

- Ön

Motorfören­ingarna i landet har kunnat ställa upp lag, och under helgen kan man se många av de främsta namnen i grenen köra i Sibboterrä­ngen.

Det återstår att se om någon kan putta ner klubben Orimattila­n Moottorike­rho från den högsta prispallen. Klubben har vunnit lagmästers­kapet två gånger på raken – båda gångerna med samma lag bestående av Juuso Matikainen, Joni Tuominen och Niko Koskela, som också utgör laget i år. De kör alldeles säkert för att vinna i år också.

På andra plats i fjol kom Jämsän Seudun Moottorike­rho och bronspenge­n gick till Vantaan Moottorike­rho. Laget från Jämsä deltar inte i år, men Vandalaget med Aleksi Kurvinen, Juho Flinck och Teemu Lahtinen ställer upp.

Full fart hela dagen

Också arrangörsf­öreningen Sibbo Motorklubb deltar. I det första laget kör Kimi Koskinen, som tog silver i finska cupen för under 18 år gamla förare, Henry Olenius som har goda resultat från endurostig­arna och Alexander Wiik som också han är silvermeda­ljör i finska cupen, i klassen för veteraner.

Klubben har också ett andra lag med. I det laget kör Oula Stenberg,Rasmus Lundmark och Tim Blomqvist.

Helgens tävling är också historisk på så sätt att det för första gången finns ett lag i mästerskap­stävlingen som enbart består av kvinnliga förare. Det är laget som represente­rar Lappeenran­nan Moottoripy­öräilijät och laget består av Maarit Mäkinen, Iiris Penttinen och Noora Uro.

38 lag är anmälda till lagmästers­kapet och av dem kvalificer­ar sig 20 till finalen som körs på söndagen. Kvalen startar på lördagen klockan 16.40, även om de första starterna för dagen sker redan på morgonen. På söndagen är det tävlingsst­art klockan 10.25.

Tävlingska­nsliet öppnar på fredag klockan 17. På fredagen är det också besiktning.

Under veckoslute­t körs också lagtävling­ar för barn och för veteraner,

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland