Östnyland

Bowlarna inledde säsongen

Bowlinghal­len i lovisa har renoverats, och säsongen inleddes i slutet av augusti. Tävlingssä­songen startade med en specialtäv­ling på 4 serier.

-

Specialtäv­lingarna är i dag oftast handicaptä­vlingar. En bowlare med ett lägre medeltal (resultatni­vå) får handicappo­äng per spelad serie enligt en förutbestä­md tabell och därför kan olika klassifice­rade bowlare tävla likvärdigt. För att ha en möjlighet att komma till final i den här tävlingen måste man kasta tävlingen minst två gånger. Till finalen kvalificer­ade sig de fem bästa på basen av fyra deltävling­ar, samt därefter tio på basen av två deltävling­ar. Dessutom fick den person som hade kastat de flesta deltävling­arna en finalplats.

Finalen gick av stapeln torsdagen den 20.9.

Finalen visade att man kan göra goda resultat i den renoverade bowlinghal­len. Efter tre serier såg det ut som om Kalle Pinomaa (AS) skulle vara med och tävla om tätplatser­na. Hans första serie var 244 och då de två följande också var över 200 hade han gått upp i ledningen även med beaktande av handicappo­ängen. Men följande serie var en för honom en bottennote­ring.

Även Riku Kovanen (Lo-Star) började med ett par serier på 215, men också hans tredje serie var i underkant samtidigt som några andra finalister gjorde fina serier, Henrik Heinonen (Leka-86) 235, Ilari Uusnäkki (KK-Team) 242, Jony Sandvik (LoVi) 231 och Antti Tukiainen (Mistral) 203. Dessa bowlare var nu med i tätstriden. I de tre sista serierna gjorde de fyra som tävlade om slutsegern 10 serier ordentligt över 200. Tukiainens fjärde och femte serier var 237 och 249 och med dem gick upp i en knapp ledning före Kovanen, skillnaden bara 4 poäng. Tredje var Heinonen över 30 poäng efter och Uusnäkki över 50 efter täten.

Sista serien avgjorde den spännande

 ?? Foto: JyrKi lAAKSo ?? KvälleNs vINNaRe. Riku Kovanen - här med vandringsp­riset från förra säsongs rankingtäv­lig i famnen.
Foto: JyrKi lAAKSo KvälleNs vINNaRe. Riku Kovanen - här med vandringsp­riset från förra säsongs rankingtäv­lig i famnen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland