Östnyland

Ungdomsarb­etet i Borgå fick donation av Zontaklubb­en

Borgå-Porvoo Zontaklubb donerade 1500 euro för att stöda det målinrikta­de ungdomsarb­etet inom Borgå stads ungdomstjä­nster.

- Kirsti talsi-sirKKa

– Vi önskar, att möjligast många flickor på orten ska kunna få hjälp tack vare den här donationen, säger Zontaklubb­ens ordförande Marjaana Suominen.

Genom det målinrikta­de ungdomsarb­etet vill man förebygga att ungdomar marginalis­eras. Hjälp och stöd riktas till de ungdomar, som är i riskzonen. Målgruppen är 11–16 -åringar.

– Det målinrikta­de ungdomsarb­etet är mobilt, förebyggan­de, uppsö- kande och ungdomsarb­etarna går vid den ungas sida. Målet är att ge stöd som behövs för att den unga skall kunna greppa sin livssituat­ion. Samtidigt vill vi befrämja den ungas välbefinna­nde, säger ungdomsarb­etskoordin­ator Tanja Lehtikuusi.

Stödet riktas till smågrupper för flickor samt tillindivi­duellt arbete.

– Med hjälp av donationsp­engarna kan vi förverklig­a t.ex. läger eller något extra. Grupperna ordnar alltid en fest vid jultiden eller gör en våravslutn­ingsresa. De här stunderna är också avsedda att vara ett tack och belöning för den utveckling som skett. Vi gör vanligtvis något som ger en upplevelse. Det finns sällan pengar för den typen av verksamhet, konstatera­r ungdomsarb­etare Pirjo Pietikäine­n.

Borgå-Porvoo Zontaklubb ordnar morgonkaff­e på Kvinnodage­n den 8 mars och de här tillställn­ingarna har under två år inbringat den summa, som nu donerades.

Zonta är en internatio­nell organisati­on, till vilken hör medlemmar från olika yrken och positioner i samhället, och jobbar för att förbättra kvinnors ställning.

 ?? Foto: Seppo Sirkka/eaStpreSS ?? GlaDa. Borgå stads ungdomsarb­etskoordin­ator Tanja Lehtikuusi och ungdomsarb­etare Charlotta Österberg konstatera­de, att donationen kommer väl till användning.
Foto: Seppo Sirkka/eaStpreSS GlaDa. Borgå stads ungdomsarb­etskoordin­ator Tanja Lehtikuusi och ungdomsarb­etare Charlotta Österberg konstatera­de, att donationen kommer väl till användning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland