Östnyland

Vill du ha minnen och vänner för livet?

Den 13 december är det dags att kröna Östnylands lucia 2018. Före det ska lucia och hennes tärnor utses.

- HeléN Kurri

I nästan 70 år har en östnyländs­k flicka krönts till lucia i Östnyland. Den första lucian kröntes 1950 av dåvarande stadsdirek­tören i Borgå R. L Lassenius. Nu är det snart dags igen. Är du eller någon flicka du känner den 69:e lucian, som kröns den 13 december på Rådhustorg­ets trappa i Borgå?

Tidigare lucior och tärnor berättar om en oförglömli­g tid, djup vänskap och den fina upplevelse­n att få göra gott. Än i dag har lucia en stor betydelse. Hon kommer med ljus, hopp och glädje, och luciainsam­lingen, som årligen samlar in omkring 13 000 euro, fortsätter att göra gott under hela året.

Förra året gick de största bidragen till den uppsökande ungdomsver­ksamheten i Borgå, Sibbo och Lovisa. Dessutom fick äldreboend­en i Borgå, Sibbo och Lovisa pengar för att arrangera trevligt program för de äldre. En rad andra föreningar och institutio­ner fick också kännbara bidrag.

För att man ska kunna kandidera för luciauppdr­aget ska man vara minst 16 år gammal, ha en god sångröst och lätt för att komma i kontakt med alla slags människor. Du kan anmäla dig själv, men vi vill gärna att någon som känner dig lämnar in anmälan. Alla flickor i hela Östnyland är välkomna att kandidera. Och du vet väl att du kan boka lucia redan nu på telefonnum­ret 045 168 6097?

Östnylands lucia arrangeras av Borgåbygde­ns Ungdomsför­bund, tidningen Östnyland, Yle Vega Östnyland och Aktiastift­elsen.

Mer info om hur man blir kandidat hittar du i annonsen på sidan 15.

Se videon på ostnyland. fi från luciakröni­ngen 2017, och luciatrion­s uppsluppna stämningar inför den högtidliga kvällen.

 ?? Foto: KristoFFer Åberg ?? luCiA 2017. Förra årets lucia Cecilia Kronberg och tärnorna Pipsa Kaikkonen och Ida Lindberg vinkade åt alla som kommit för att se kröningen. Arkivbild.
Foto: KristoFFer Åberg luCiA 2017. Förra årets lucia Cecilia Kronberg och tärnorna Pipsa Kaikkonen och Ida Lindberg vinkade åt alla som kommit för att se kröningen. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland