Östnyland

Inka och Ada är årets föreningsm­ästare

Årets sista utomhustäv­lingar på ridplanen i Kokon ordnades i helgen. Samtidigt avgjordes också vem som får titeln föreningsm­ästare för borgå Mustang. Det kom också fram att föreningen har tre juniorrepr­esentanter i årets Horse Show.

- JanniKa linDén jannika.linden@ksfmedia.fi

Både lördag och söndag upptog dressyreki­page tävlingspl­anen i Kokon. Lördagens tävlingar gick på nivå ett, föreningsn­ivå, och på söndagen red man på nivå 2, regional nivå. Under lördagen avgjordes också vilka som kan titulera sig föreningsm­ästare i dressyr för arrangörsf­öreningen Borgå Mustang. Juniorerna och seniorerna tävlade separat om mästerskap­et.

Bland juniorerna var det Ada Hyvänen på finnhästen Aiti som knep guldet. Ekipaget fick 70 procent av totalpoäng­en, vilket är ett strålande resultat. Silvermeda­ljen gick till Lina-Lotta Kavander på Windy Day och bronset till Helmi Luoto och Tiana.

Den seniorrytt­are som gjorde det bästa resultatet bland arrangörsf­öreningens medlemmar var Inka Heikura och Vildrosen. På andra plats kom Niina Holmberg och Mecenas och på tredje plats Maria Kaariniemi och Rose Garden. Heikura vann också sin klass.

Tre juniorer till Horse Show

Dressyrtäv­lingarna lockade många ekipage både från den egna föreningen och lite längre ifrån, vilket gläder ordförande Jenny Tomperi.

– Jag är mer än nöjd med säsongen. Nu vilar vi lite och sedan börjar vi planera för nästa år.

En del av Mustangs ryttare valde att delta i hopptävlin­garna som ordnades i Ypäjä under helgen, med fina resultat. Tävlingen var samtidigt semifinal för Amateur Tour vars final rids i Helsinki internatio­nal Horse Show i slutet av oktober, och Borgå Mustang hade två ekipage med. Båda tog sig till final, Linda Niska och Tropic Night i klassen med en hinder- höjd av 80 centimeter och Isla Hällström och Eterma på 90 centimeter.

Förutom Hällström och Niska rider också Anni Töyrylä på fenomen i finalen under Horse Show. Ekipaget fick sin finalplats redan tidigare i sommar.

– Det är helt fantastisk­t att ha tre juniorer med i Horse Show. Det säger en hel del om nivån på våra ryttare och bådar gott inför framtiden, säger Tomperi.

Resultaten, både från helgens dressyrtäv­lingar och från hoppveckos­lutet i Ypäjä, finns på www.kipa.fi.

 ?? Foto: ida Haapasalo ?? VINNARE. Inka Heikura och Vildrosen är färsk föreningsm­ästare i Borgå Mustang i Dressyr.
Foto: ida Haapasalo VINNARE. Inka Heikura och Vildrosen är färsk föreningsm­ästare i Borgå Mustang i Dressyr.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland