Östnyland

Vasst svar på mejl ledde till trubbel

Sammanlagt 170 steg, två trappor med en trettio meter lång stig mellan dem. Det är de strategisk­a måtten på motionstra­pporna i Söderkulla som invigs på lördag.

- OSkar SkOgberg oskar.skogberg@ksfmedia.fi

Lovisas stadsdirek­tör Jan D. OkerBlom författade ett mejlsvar som blev ett fall för riksdagens justitieom­budsman.

– Att gå eller löpa i trapporna är en form av motion som passar både idrottare och helt vanliga människor som gillar att motionera, säger serviceche­fen för idrottstjä­nsterna i Sibbo Piritta Forsell.

Att trapporna är avsedda för alla syns bland annat i att man inte kan boka träningsti­d i dem vare sig för sig själv eller för en förening. Men eftersom trapporna är två meter breda räknar Forsell med att alla slags motionärer kommer att få plats.

I början av året tog fritidsnäm­nden beslut om att trapporna ska byggas, själva byggarbete­t påbörjades i augusti efter att fåglarnas häckningst­id avslutats. Budgeten ligger på drygt 80 000 euro och i det ingår förutom trappan även belysning. Lamporna kommer att vara installera­de under de närmaste veckorna.

– För projektet har vi fått stöd av Sparbankss­tiftelsen, därför kommer Aktias logga att synas i trapporna. Verkligt fint att stiftelsen ville vara med, säger Forsell.

Motionstra­pporna ligger vid konditions­banan i Söderkulla i närheten av parkerings­platsen vid Söderkulla­vägen 732. Nu på lördag klockan 13 är det dags för invigning.

– Juniorer från Sibbo-Vargarna som är födda år 1999 och 2000, det vill säga gruppen Millennium Wolves, deltar i invigninge­n. De leder en gemensam uppvärmnin­g för alla deltagare och de ger tips om trappträni­ng och om hur man använder gymnastikr­edskapen som finns i närheten av stigen mellan trapporna.

De hundra första som löper upp för trapporna på lördag får en Sibboprodu­kt i belöning.

Om man vill provlöpa de nya trapporna redan i höst ska man inte vänta alltför länge. Trapporna hålls inte rena från snö och is, under vintermåna­derna kommer motionstra­pporna att vara stängda.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland