Östnyland

Populär bluesgitar­rist gästar Borgå

- ÖN

Bluesgitar­risten Erja Lyytinen inleder höstens konsertsal­sturné i morgon i Hyvinge och redan på torsdag anländer hon till Borgå och Kulturhuse­t Grand. Under turnén, som går under namnet Another world, fokuserar musikern på eget material.

Lyytinen uppträder med nyskrivet bluesinspi­rerat och rockigt material, på livefavori­ter och på överraskan­de roots-coverlåtar. På repertoare­n finns bland annat hennes nya singel, också den kallad Another world, som officiellt släpps på fredag tillsamman­s med en video.

Erja Lyytinen har turnerat flitigt under sommaren och till en av höjdpunkte­rna hörde uppdraget som uppvärmare för legendaris­ka gitarriste­n Carlos Santana. Dessutom fick hon chansen att jamma tillsamman­s med honom på scenen. Under höstturnén backas hon upp av Tatu Back på bas, Iiro Laitinen på trummor och Kasperi Kallio på keyboard.

Lyytinen, som i fjol utsågs till årets bluesgitar­rist i samband med European Blues Awards, har en bred publik i Östnyland och för den som vill ha biljetter till Borgåkonse­rten gäller det att vara snabb; det finns inte särskilt många platser kvar. Biljettern­a kostar 24,50–29,50 euro via Ticketmast­er.

Från Borgå drar turnén vidare till ytterligar­e sex orter för att avslutas den 13 oktober i samband med festivalen Scandinavi­an Blues Party i Karleby.

 ?? Foto: DirK eiDner ?? TURNERAR. Europas bästa bluesgitar­rist Erja Lyytinen är aktuell med nytt material och höstturné. På torsdag uppträder hon i Borgå.
Foto: DirK eiDner TURNERAR. Europas bästa bluesgitar­rist Erja Lyytinen är aktuell med nytt material och höstturné. På torsdag uppträder hon i Borgå.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland