Östnyland

Gitarrvirt­uoser gästar Näse gård

- ÖN

Det drar ihop sig till höstlig måndagskon­sert i Galleri Näse gård den 8 oktober. Då gästas galleriet av två gitarrvirt­uoser, Pablo Márquez och Petri Kumela, som under helgen innan låter strängarna vibrera i samband med gitarrfest­ivalen Sibbo toner.

Den argentinsk­e gitarriste­n Pablo Márquez anses vara en av dagens skickligas­te och mest mångsidiga klassiska gitarriste­r. Han är en utmärkt tolkare av modern musik och är också välbekant med traditione­ll, argentinsk musik samt med klassisk musik från renässanse­n framåt. Márquez uppträder regelbunde­t med kända orkestrar som till exempel franska Radio France Philharmon­ic Orchestra.

Petri Kumela är för östnylänni­ngarna bekant som konstnärli­g ledare för gitarrfest­ivalen Sibbo toner. Han lyfts ofta fram som en av våra mest mångsidiga och intressant­a, klassiska gitarriste­r och uppträder både solo samt som kammarmusi­ker och orkesterso­list. Kumela är känd för sin fördomsfri­a och flexibla attityd till gitarrmusi­ken och är känd även internatio­nellt; han har bland annat uppträtt i USA, Ryssland, Indien, Japan och Bhutan.

Biljettern­a till konserten på Näse gård kostar 10 euro och fås vid dörren före konsertens början. Arrangörer är Borgånejde­ns musikinsti­tut i samarbete med Galleri Näse gård.

 ?? FOTO: KSF-ARKIV/KRISTOFFER ÅBERG ?? GITARRIST. Petri Kumela, bekant bland annat som konstnärli­g ledare för gitarrfest­ivalen Sibbo toner, ger en konsert på Näse gård tillsamman­s med den argentinsk­e gitarrvirt­uosen Pablo Márquez.
FOTO: KSF-ARKIV/KRISTOFFER ÅBERG GITARRIST. Petri Kumela, bekant bland annat som konstnärli­g ledare för gitarrfest­ivalen Sibbo toner, ger en konsert på Näse gård tillsamman­s med den argentinsk­e gitarrvirt­uosen Pablo Márquez.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland