Östnyland

Visskeppet tar farväl av sommaren

- Petra LiNd

Visskeppet, det vill säga Stella Jonasson, Camilla Wiksten-Rönnbacka, Emilie Adolfsson och Dan Rönnbacka säger adjö till sommaren med två konserter som samtidigt avslutar sommarturn­én 2018. Passande nog går konsertern­a under namnet Farväl till sommaren och repertoare­n har formats om lite grann för att bättre passa årstiden.

– Vi bjuder bland annat på några höstsånger, säger Camilla Wiksten-Rönnbacka som sjunger och spelar melodika i gruppen.

Det är på publikens begäran – sommarens sju konserter runtom i Östnyland uppskattad­es stort – som Visskeppet gör en sista miniturné för säsongen i form av två konserter i samarbete med TessjöMarb­y ungdomsför­ening i Lovisa och Ungdomsför­eningen Kamraterna i Sibbo.

Publiken får precis som tidigare ab del av eget material av Stella Jonasson och Camilla WikstenRön­nbacka. Visskeppet har även arrangerat och omarbetat finlandssv­enska folkvisor som tillexempe­l Morgonen ljusnar, Sulima och Vinden drar. Solo och du- ettsång varvas med allsång där publiken får sjunga med.

– Den största skillnaden till sommarens konserter är att Jan-Erik Mansikka inte är med. Nu är det Emelie Adolfsson som ackompanje­rar, säger Wiksten-Rönnbacka.

Biljettern­a till konsertern­a på Åsgård i Tessjö och på Träskberga i Sibbo kostar 15 euro/10 euro för barn under 12 år. Biljettern­a säljs vid dörren.

Ungdomsför­eningarna står för servering i pausen. För mera informatio­n se www.visskeppet. com.

 ?? Foto: Studio Pieni/lottA Åberg ?? tVÅ tiLL. Visskeppet med fr.v. Emelie Adolfsson, Camilla Wiksten-Rönnbacka, Stella Jonasson och Dan Rönnbacka drar ut på en höstlig miniturné med delvis förnyad repertoar.
Foto: Studio Pieni/lottA Åberg tVÅ tiLL. Visskeppet med fr.v. Emelie Adolfsson, Camilla Wiksten-Rönnbacka, Stella Jonasson och Dan Rönnbacka drar ut på en höstlig miniturné med delvis förnyad repertoar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland