Östnyland

Rekordbra säsong av Futuras damer – nu står allt på spel

- Tommi Willberg tommi.willberg@ksfmedia.fi

lyckades inte rensa bollen och efter några studsar lyckades gästerna peta in kvittering­en. Futura hade på stopptid ännu chanser att vinna men närmare än ett ribbskott av Ella Holmberg kom man inte.

– Det känns lite att vi inte fick den belöning vi hade förtjänat. Jag har på känn att vi ändå var det bättre laget. Men ibland är idrotten så här, säger Kouva.

Uppflyttni­ngskval

Två sena poängtapp mot JäPS (första matchen slutade 1–1 efter en sen JäPS-kvittering) blev till slut att kosta Futura direkt avancemang till en ny serienivå men en chans finns ännu. Nästa helg möter Futura division 2-laget PEPO från Villmanstr­and på neutral plan i Kouvola. Vinnaren spelar i division 2 nästa säsong.

– Vi hade satsat allt på den här matchen och har inte tänkt alls på nästa veckoslut. Nu måste tjejerna vända blicken framåt. Det är ett tufft och skickligt lag som vi möter – Vi vann över PEPO i förlängnin­g i finska cupen – och precis som den här matchen så avgörs allt i huvudknopp­en. Vilket lag vill vinna mer?

Hur det än går i uppflyttni­ngskvalet så har Borgålaget­s säsong varit rekordbra. En tredjeplat­s tangerar lagets bästa slutplacer­ing och aldrig tidigare har laget kvalspelat till division 2.

– Jag tror fortfarand­e att vi stiger till tvåan. Tjejerna satte upp det målet redan i februari. Då var jag överraskad men sedan har vi bara jobbat hårt för att nå målet och här är vi nu. Nästa veckoslut sätter vi igen allt på spel och ser hur långt det räcker, säger Kouva.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland