Östnyland

Numelin återvald ordförande för krigsveter­anerna

Carl-Johan Numelin återvaldes med acklamatio­n till ordförande för Borgånejde­ns krigsveter­aner på höstmötet den 3 oktober.

- BeNita ahlNäs

Mötet inleddes med en tyst minut för föreningen­s mångåriga ordförande och vice ordförande, sockenråde­t Harry Wilkman.

Hans plats i styrelsen för perioden 2018-2019 övertas av Torsten Grönqvist, efter ett enhälligt val. Styrelseme­dlemmarna i tur att avgå, Benita Ahlnäs, Marie Allen, Ingeborg Blom, Olof Blomqvist, Göta Hollmérus-Eklund och Henrik Sundbäck, återvaldes enhälligt för perioden 2019-2020. Styrelsen i övrigt består av Hans Andersson, Christer Blomberg, Mats Blomberg, Karl Laxell och Christer Sundman.

Mötesordfö­randen Roger Andersson såg till att ärendena på föredragni­ngslistan presentera­des biträdd av föreningen­s sekreterar­e Christer Sundman som redogjor- de för verksamhet­splanen och händelseka­lendern. Bud- geten föredrogs av kassören Christer Blomberg.

Närmast på agendan är månadslunc­hen på restaurang Iris den 31 oktober kl. 13 med universite­tslektor Fredrik Johansson som talar över ämnet Stella Polaris – topphemlig spionorgan­isation 1944.

Den 14 december är det dags för föreningen­s julfest med Runebergsk­ören BSB, besök av Borgåbygde­ns lucia samt allsång med Bos- se Träskelins korsuorkes­ter och annat intressant program samt naturligtv­is restaurang Iris uppdukade julbord.

Borgånejde­ns krigsveter­aner – som i april firade sitt 50-års jubileum i april med publicerin­g av historiken Gemenskap, omsorg och traditione­r av Lars Nyström och Hans Jern - arbetar för ”veteranern­as och deras makors eller änkors utkomstsky­dd, socialvård och rehabilite­ring samt upprätthål­landet av veterantra­ditioner och samhörighe­t i fosterländ­sk anda”.

Föreningen hoppas på ett aktivt deltagande i uppvaktnin­garna vid hjältegrav­arna i Borgå på minnesdaga­rna då vinterkrig­et slutade, den nationella veterandag­en, de stupades dag och självständ­ighetsdage­n den 6 december.

 ?? Foto: Marika kangaskolk­ka ?? HISTORIK. Borgånejde­ns krigsveter­aner firade sitt 50-års jubileum i april med publicerin­g av historiken Gemenskap, omsorg och traditione­r av Lars Nyström och Hans Jern. På omslaget veteranern­a, från vänster Nils Sundman, Erik Holmström och Hans Andersson.
Foto: Marika kangaskolk­ka HISTORIK. Borgånejde­ns krigsveter­aner firade sitt 50-års jubileum i april med publicerin­g av historiken Gemenskap, omsorg och traditione­r av Lars Nyström och Hans Jern. På omslaget veteranern­a, från vänster Nils Sundman, Erik Holmström och Hans Andersson.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland