Östnyland

44-åriga bandyikone­n Sami Laakkonen har tecknat kontrakt med Akilles. Han förväntas vara i spelskick runt årsskiftet.

Akilles bandysekti­on uppdaterar sin image inför stundande säsong. Samtidigt meddelar klubben att man tecknat ett nytt ettårskont­rakt med Sami laakkonen, som förväntas återvända till spel runt årsskiftet.

- tommi Willberg 029 080 1401 tommi.willberg@ksfmedia.fi

Bandysäson­gen inleds för Akilles del i slutet av veckan i högklassig­a tecken då Borgålaget deltar i världscupe­n för klubblag i Sverige. I gruppspele­t står hemmanatio­nens Vetlanda och Hammarby samt ryska SKA Neftianik för motståndet. Inför turneringe­n meddelade Akilles om ett färskt spelarkont­rakt: en förlängnin­g med legendaris­ka nummer sjuttiosju, Sami Laakkonen.

– Det blir tufft för de unga killarna då de får mäta sig och se hurdan farten är på världstopp­en, säger Laakkonen, som själv reser till Sverige i civilkläde­r då han ännu rehabilite­rar sig efter en knäoperati­on i juni.

Laakkonens förra säsong gick åt stöpet då han led en knäskada, som skulle hålla honom borta hela säsongen, redan innan tävlingsår­et kört i gång. Laakkonen gjorde ändå en oförglömli­g – och oväntad – comeback i den sista grundserie­matchen och spelade en ytterligar­e slutspelsm­atch innan han var tvungen att vila knät igen. Nu siktar han sakta men säkert på att komma i spelskick runt årsskiftet.

– Jag är ivrig som en ung pojke. Jag tror och hoppas på att jag får knät i skick och kan spela en bra och hel säsong efter att jag kommit tillbaka, säger Laakkonen, 44, som tillsamman­s med ett potentiell­t Akilles vill förgylla fjolårets bronsmedal­j.

Enhetliga färger

Inför säsongen 2018-19 förnyar Akilles bandysekti­on sin image. Med hjälp av en designgrup­p bestående av Akillesakt­iva har man uppdaterat sektionens varumärke, mest konkret i form av en färsk klädkollek­tion. De nya kläderna – allt från mössor och munkjackor till piké- och t-tröjor – finns redan nu till salu. Bandysekti­onen understryk­er en mer enhetlig linje med rätt nyans av föreningen­s gröna och vita färger.

– Drömmen är att hela Akilles skulle ha samma look, menar bandysekti­onens Niklas Skoog och Kenneth Ek.

 ?? FoTo: ToMMi WiLLBERG ?? NYA, PIGGA FÄRGER. Akilles bandy kommer ut med en klädkollek­tion inför bansysäson­gen.
FoTo: ToMMi WiLLBERG NYA, PIGGA FÄRGER. Akilles bandy kommer ut med en klädkollek­tion inför bansysäson­gen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland