Östnyland

Polisen utreder bilbränder i Sibbo

Räddningsv­erket larmades till flera bilbränder på tisdagskvä­llen. Polisen misstänker att bränderna är anlagda.

- MAX NYBERG

Det finns skäl att misstänka brott efter att flera bilbränder uppstod kort efter varandra i Nickby på tisdagskvä­llen. Det första larmet kom omkring klockan 21.10, det andra lite före 21.30 och det tredje omkring 22.15.

Jourhavand­e brandmästa­re Antti Virtanen svarar på onsdagsmor­gonen från vägen och som ny i skiftet och kan därför inte säga exakt var personbila­rna brann. Han konstatera­r ändå att det uppstått motsvarand­e bilbränder på olika håll i Nyland på sistone. Till exempel brann fem bilar i Esbo natten till söndagen.

– Det är svårt att säga om det hör ihop, men dylikt har försiggått på sistone. Polisen reder ut bränderna och de informerar mera, säger Virtanen.

Kriminalko­mmissarie Juha Springare, som sköter fallet tills den egentliga förundersö­kningsleda­ren återvänder från semestern, säger att bränderna utreds som två separata händelser i Nickby: en på Nybrovägen och en på Svedjebygr­änd.

I det förstnämnd­a fallet brann två bilar nästan helt, medan en tredje fick lindrigare skador. I det senare nämnda fallet brann en bil men totalskada­des inte.

– Det finns orsaker att misstänka brott. Det finns indikation­er på att bränderna är anlagda, säger Springare

I det här skedet finns det enligt Springare inget som tyder på att bilbränder­na skulle ha koppling till vare sig de motsvarand­e händelsern­a i Esbo eller de flaskbombe­r i Sibbo som det skrivits om tidigare.

I nuläget jobbar polisen med att följa upp tipsen man fått in.

– Ingen är gripen, men vi har fått in tips.

Rent allmänt vill Springare inte ta ställning till bränderna, utöver det faktum att de mycket väl kan bero på att den dåliga idén sprider sig.

– Det är möjligt att någon apar efter när händelser som det här syns i offentligh­eten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland