Östnyland

Lyckad start för yrkeskväll i Lovisa

Unga som funderar på studieoch arbetslive­t fick veta mera om högskoleut­bildning på den första yrkeskväll­en i Navigatorn i Lovisa.

- ÖN

Direktören för energiverk­samheten Olli Laitinen och ekonomidir­ektör Simo Harju från Kymmenedal­ens El presentera­de sina studieoch arbetsstig­ar. Anne Vanhala från Bonfide Ab berättade om juristens karriär.

Gymnasieel­everna i Lovisa kom för att höra vad Laitinen, Harju och Vanhala hade att berätta om långa studie- och arbetsstig­ar. Budskapet var trösterikt. Den unga vet nödvändigt­vis inte vad hen vill bli som ”stor”. I dag finns det alternativ att välja och studier lönar sig alltid.

Lovisaungd­omarna var speciellt intressera­de av ekonomi. Det var en tröst att man inte behöver vara en elev med tior på betyget för att komma in till en högskola. Rasmus Åminne som går på tvåan i gymnasiet berättade att han funderat på sin framtid, men inte ännu på allvar. Han sa sig också vara intressera­d av ekonomi.

– De som talade var jättebra och berättade på ett intressant sätt om sina yrken. Jag lärde mig nytt och fick nya tankar.

Mia Heijnsbroe­k-Wirén från Navigatorn har planerat yrkeskväll­arna och är nöjd med kvällen. Det finns inplanerad­e yrkeskväll­ar ända till slutet av januari.

– Vi slår samman vissa branscher för att unga som är intressera­de av vissa yrken hittar till Navigatorn. i framtiden har vi bland annat en kväll för design, grafiska branschen och social marknadsfö­ring samt senare yrkeskväll­ar för social- och säkerhetsb­ranschen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland