Östnyland

Ny företagare:

Maj-Gret Saarinen tar över Pellinge kursgård i februari

- Jannika Lindén jannika.linden@ksfmedia.fi

Det är en glad Maj-Gret Saarinen som bekräftar att hon blir ny företagare på Pellinge lägergård.

– Jag måste förstås lyssna till kunderna och vad de önskar, men det ska nog gå bra. Det här är inte nytt för mig, jag har sju år på Övik lägergård bakom mig och har erfarenhet av att jobba med församling­arna, säger hon.

Gemensamma kyrkorådet fattade i torsdags på ett extramöte beslut om att hyra ut kursgården på Pellinge till Maj-Gret Saarinen. Planeringe­n har redan börjat – i går träffades företagare­n och församling­en förvaltnin­gsdirektör Sari Mankonen.

Församling­arna är den största kunden. I avtalet ingår att Borgå församling­ar förbinder sig till att köpa kursgårdst­jänster från företagare­n i enlighet med den kursplan som redan finns. Det blir en rivstart för Saarinen – det första lägret i församling­ens regi är första veckoslute­t i februari.

– Jag tar över på fredagen den 1 februari klockan 12 och börjar med ett läger genast. Det ska bli roligt.

Maj-Gret Saarinen var den enda som lämnade in ett anbud när kyrk- liga samfälligh­eten i Borgå genom konkurrens­utsättning sökte en servicepro­ducent till lägergårde­n.

– Man måste göra det som behövs om man är företagare. Jag kommer att jobba mycket själv i köket.

Pellinge kursgård är bekant för henne från tidigare, bland annat gick hon själv sin skriftskol­a på Pellinge. Sedan dess har alla byggnader renoverats och är nu i mycket gott skick.

– Där är jättefint, allt är som nytt. Det är lätt att städa och sköta om fastighete­n, säger hon.

Saarinen ser fram emot att börja jobba och hoppas att kontakten med kunderna kan bli lika bra på Pellinge som den var under åren i Övik.

– Vi fick fin respons från kunderna och de blev lite som en familj för mig.

Avtalsperi­oden är från 1 februari 2019 till 31 januari 2022. Separat kan man komma överens om en option på tre år. Den nuvarande servicepro­ducenten Havsö sköter verksamhet­en fram till den sista januari.

 ??  ??
 ?? Foto: KristoFFer Åberg ?? GLAD. Maj-Gret Saarinen ser fram emot att ta över kursgården på Pellinge.
Foto: KristoFFer Åberg GLAD. Maj-Gret Saarinen ser fram emot att ta över kursgården på Pellinge.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland