Östnyland

Talangjakt fångar upp unga begåvninga­r

Talangeven­emanget talent Factory som riktar sig till östnyländs­ka ungdomar under 29 år är tillbaka. nu gäller det för regionens begåvninga­r att anmäla sig till talangjakt­en som avgörs på Kulturhuse­t Grand den 8 december.

- ÖN

Talent Factory ger ungdomar en chans att visa upp sina talanger inför publik. Det kan handlar om akrobatik, dans, sång, skådespele­ri, cirkuskons­ter eller något helt annat som man är särskilt bra på.

Också band, dansgruppe­r och andra grupper kan delta i talangeven­emanget för östnyländs­ka ungdomar men det gäller att vara snabb: Anmälnings­tiden till Talent Factory har redan börjat och pågår till den 1 november.

Det är inte raka spåret till finalen på Grand som gäller, utan först ordnas uttagninga­r på ungdomslok­alen Zentra i Borgå. Dit kallas alla som anmält sig till talangjakt­en och ur startfälte­t väljs tio finalister som tävlar om titeln som Östnylands stora talang.

Regeln som gäller är att deltagarna uppträder med samma föreställn­ing på uttagninge­n och, om det bär så långt, i finalen. Det är tillåtet att uppträda ensam eller i grupp och föreställn­ingen får vara högst tio minuter.

Talent Factory-finalen avgörs inför publik och inför en profession­ell jury, som ger de unga talangerna konstrukti­v kritik, medverkar. Uppträder på Grand gör också stjärnar-

tisten Leevi Salonen som har personlig erfarenhet av talangjakt­skonceptet via teveformat­et Idols.

Det är Borgå stads ungdomstjä­nster som ordnar Talent Factory i samarbete med Borgå ungdomsful­lmäktige och Edupoli. Mera informatio­n om talangjakt­en ger ungdomsarb­etare Erica Wallén, erica.wallen@ porvoo.fi, tfn 040–191 9545.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland