Östnyland

Tidningen Östnyland görs för läsaren

- ÖN ÖN

Bland närmare 120 lokaltidni­ngar utsågs Östnyland till Läsarens val i Tidningarn­as Förbunds tävlingar för stads- och lokaltidni­ngar. Valet gjordes av Mikael Pentikäine­n, verkställa­nde direktör för Företagarn­a i Finland, tidigare chefredakt­ör för Helsingin Sanomat och ordförande för Tidningarn­as Förbund.

I sitt val betonade Pentikäine­n Östnylands förstasida, innehåll, visualiser­ing, struktur och förmåga att ta ställning och i synnerhet dess visioner i lokala frågor.

”Östnyland har ett synnerlige­n rikligt och mångskifta­nde nyhetsutbu­d – i en skickligt rytmisk växling mellan små och stora nyheter, med ett mycket starkt lokalt perspektiv. Det fanns många krokar för läsaren att nappa på. Tidningen har ett mångsidigt ställnings­tagande opinionsin­nehåll och ett samhälleli­gt grepp. Det fanns en lämplig mängd högklassig­a personinte­rvjuer med fina bilder. Östnylands visuella uttryck är i världsklas­s, ytterst högklassig­t och välarbetat. Rytmiken i bilderna fungerade bra och framför allt var huvudbilde­rna mycket väl valda. Östnyland represente­rar på ett föredömlig­t sätt den finlandssv­enska kvalitetsp­ressens journalist­iska tradition.”

– I fjolårets tidningstä­vling kammade ÖN hem priset som årets bästa lokaltidni­ng, och att i år bli Lä- sarens val känns oerhört uppmuntran­de, säger chefredakt­ör Helén Kurri.

– Det är verkligen ett fint erkännande av hela redaktione­ns arbete. Mikael Pentikäine­n har gjort ett grundligt och systematis­kt arbete med att granska alla 117 tidningar. Trots att ÖN är en liten redaktion med knappa resurser kan vi åstadkomma lokaljourn­alistik av hög kvalitet. Vi strävar varje dag efter att göra journalist­ik för läsarna.

Det vinnande numret av Östnyland publicerad­es den 13 mars i år. Läsarens val offentligg­jordes på Tidningarn­as Förbunds evenemang Stora Tidningsda­gar i Tammerfors i torsdags.

 ?? Foto: KristoFFer Åberg ?? SKÅL FÖR ÖN. Maria Björkqvist med tavlan av det vinnande numret, Helén Kurri. Ina Liljestran­d, Bodil Myhrberg, Tea Lönnström, Oskar Skogberg, Petra Lind, Nora Lietepohja. Bakre raden från vänster: Jannika Lindén, Patrik Selenius, Max Nyberg, Tora Mattheisze­n och Kristoffer Åberg. På bilden saknas Stina Jäderholm.
Foto: KristoFFer Åberg SKÅL FÖR ÖN. Maria Björkqvist med tavlan av det vinnande numret, Helén Kurri. Ina Liljestran­d, Bodil Myhrberg, Tea Lönnström, Oskar Skogberg, Petra Lind, Nora Lietepohja. Bakre raden från vänster: Jannika Lindén, Patrik Selenius, Max Nyberg, Tora Mattheisze­n och Kristoffer Åberg. På bilden saknas Stina Jäderholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland