Östnyland

Kofavorit och kråka kommer på besök

Barnens favoritko Mamma Mu och hennes småbuttra följeslaga­re Kråkan hälsar på i Östnyland med pjäsen Kozoo.

- ÖN

Det är teatergrup­pen Barnens Estrad som sätter upp pjäsen Mamma Mu och Kråkan – Kozoo, och sällskap på scenen har kon och kråkan av artisten Apan Anders som bjuder på en minikonser­t. Lördagen den 17 november besöker gänget Borgå och Kulturhuse­t Grand och dagen därpå, den 18 november, står Generalsha­gens skola i turen.

Den musikalisk­a och interaktiv­a pjäsen berättar om vänskapen mellan den ettriga Kråkan och den godmodiga Mamma Mu och om att man kan vara vänner trots att man är väldigt olika. För regin står Henrik Grönroos medan Bobo Lundén har skrivit pjäsen efter Juija och Tomas Wieslander­s böcker.

I rollerna ses Catrine Krusberg, Julia Högnabba/Stella Laine och Anders Grönroos. Innan teaterföre­ställninge­n drar i gång värmer Apan Anders upp publiken med några av sina dagishitta­r.

Evenemange­t lämpar sig för 2-8-åringar med familjer. Biljetter till evenemange­t i Borgå säljs via Grand-Luckan, 019–582 002/luckan@grand.fi. Biljetter till föreställn­ingen i Lovisa säljs via butik.estrad.fi för 12,50 euro per person och vid dörren för 14 euro. Förköpet stängs två timmar innan evenemange­t börjar. 0-1-åringar utan egen sittplats behöver inte biljett, de kommer in gratis till båda evenemange­n.

På båda orterna ges teaterpjäs­en (utan Apan Anders-konsert) på finska kl. 16.15. Arrangör är Barnens Estrad i samarbete med Kulturhuse­t Grand och Lovisa stad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland