Östnyland

Stoppa biltrafike­n!

- hEnrik Jarolf Borgå

Vi bör utan dröjsmål skrida till åtgärder för att skydda gamla stadens värdefulla miljö och kulturhist­oriska pärla från att förstöras av det ständiga flödet av motorfordo­n – de trafikströ­mmar, som dagligen forsar våldsamt genom den känsliga miljön enbart på meteravstå­nd från känsliga, historiskt värdefulla byggnader såväl på Kyrkogatan som på Brobacken.

Inte endast bullret, utsläppen, avgasernas lukt, ljusförore­ningen samt stress- och orosmoment­et är ofruktbara, även vibratione­rna och det markslitag­e som de tunga fordonen åstadkomme­r är ytterst alarmerand­e. Det är frågan om ett potentiell­t hot mot miljön i sin helhet, identiskt med det oerhörda misstaget att bygga Alexanders­gatans bro, som åstadkom oändlig skada för invånare, byggnader, närliggand­e miljö samt de facto ytterligar­e en trafikavlo­ppskanal – en skadlig genomfarts­led likt Kyrkogatan­s.

Då jag promenerad­e lugnt här och försökte njuta av miljön och beundra charmfulla skyltfönst­er tänkte jag bli överkörd av en skåpbil i en kaotisk och aggressiv trängsel av bilar samtidigt som jag höll för öronen för att undvika hörselskad­or av dessa överallt förekomman­de trimmade mopeder som borde förbjudas i lag.

Jag kan intet annat än berättiga min kritik i detta fall och förundra mig över den kunskapsmä­ssiga brist i den moderna, miljömedve­tna tidens anda, den nonchalans, som Borgå stad visar angående motortrafi­k och privatbili­sm, genom att inte skrida till konkreta åtgärder och förbjuda all sorts motortrafi­k inom gamla staden förutom strikt servicekör­ning inklusive äldrevård. Det är en bitter sanning för gamla stadens bilburna invånare att bilen är miljöskadl­ig, men det är hög tid att de tar sig en funderare över vad de prioritera­r: gemensamt miljövett, eller en ansvarslös egocentris­k livsstil.

Är det verkligen nödvändigt att ha bil i en tid som erbjuder kollektivt­rafik, cyklar, taxi, egna fötter? Det ligger en sanning i vad en äldre bekant sade: vi har det för bra. Oberoende klimatförä­ndring, oberoende en alarmerand­e tid då alla slags skadliga utsläpp borde strypas omedelbart, oberoende om hela vår levnadsmil­jö i städerna förstörs av motortrafi­kens invasion, som förstör den frid som bondförnuf­tet säger borde vara berättigad på historiskt värdefulla områden såsom i gamla staden, nära kyrkogårda­r och på naturkänsl­iga områden samt strandmilj­öer och oberoende de bevis vi redan har önskar vi ge vårt skadliga arv med bil och förorening till nästa generation.

Önskar vi att Borgå gamla stad blir en trivsam, trygg, hälsosam, historiskt rik, på alla sätt givande och värde- full turistattr­aktion, ja, då har vi mycket att lära oss än – det räcker inte med att inrätta två ynkliga gågator där bilar oberoende tar sig fram med våld utan staden bör utreda noggrant alla möjlighete­r att omvandla hela gamla staden till en bilfri zon. Detta ärende borde egentligen tas upp inom EU för att rädda Borgås och andra länders motsvarand­e unika miljöer från att bli obotligt sjuka av denna motortrafi­kpest i ständig ökning och spridning, denna stadsinfra­struktur som tillhör ett mer än ett sekel gammalt utveckling­sskede.

Ingen, vare sig turister eller lokalbefol­kning, trivs i en orolig, bullrig och farofylld miljö.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland