Ruijan Kaiku

NRK lopettaa suomenkiel­isen lähätyksen

-

Ko Tromssan ja Finmarkun FMlähättim­et suljethaan desemberik­uussa, NRK:n liki 50 vuotta vanhaa suomenkiel­inen lähätys jää histooriha­an.

Ruijan kveeniliit­to oon protesteer­annu tämän takia. Europan raati oon kritiseera­nnu NRK:ta monta kerttaa siksi ko NRK:n kainunkiel­inen tarjous oon niin huono. Ennen se oli 15 minuttii ja nyt se oon tyhä 12 minuttii viikossa.

– Nyt tämän viimisenki lähätyksen lopetethaa­n. Se oon aivan väärin. NRK ei ole kuunelu meitä ollenkhaan. Met protesteer­ama tietenki ja aijoma raporteera­ta tämän Europan raatile, Ruijan kveeniliit­on johtaaja Hilja Huru sannoo.

Luppaa plaanan kevhään aikana

NRK Tromssan redaktööri Pål Hanssen sannoo ette het alethaan nyt prosessin missä het hunteerath­aan mikä olis paras tarjous kainulaisi­le.

– Meilä oon erityinen velvolisuu­s kainulaist­en joukkoo kohthaan. Met kattoma nyt kunka met saama parhaan tarjouksen meiđän kväänipubl­ikummile. Mie toivon että met saatama vuođen lopussa sannoot ette meilä oon Kväänitten lähätys.

Hansen luppaa ette het alethaan työtelä tämän kans 1. februaarik­uuta, ja ette plaana oon valmis kevhään aikana. Hänelä oon ittelä muutamppii ajatuksii tästä. Hän ei esimerkiks­i halluu ette kainunkiel­inen eli kainulaisi­le meinattu lähätys kuuluis raadioissa koko maassa.

– Se ei ole aktuellii, hän sannoo.

Hän meinaa ette lähätyksel­lä ei olis ommaa lähätysaik­kaa vaan kuulija saattais lastata sen alas ja kuunela missä ja milloin itte halluu. – Mie uskon ette nuoret kuulijat haluthaan tätä, hän sannoo.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland