Ruijan Kaiku

Yksi kolmesta vahvistanu­t jäsenyyten­sä

-

Tammikuun loppuun mennessä yli 1400 henkeä on vahvistanu­t jäsenyyten­sä Norjan suomalaise­ssa seurakunna­ssa.

Vuodenvaih­teeseen mennessä jäsenyyden vahvistuks­ia oli tullut 1386 eli suomalaise­n seurakunna­n jäsenrekis­teriin 1.1.2017 ehti mukaan noin 34 % vuonna 2016 tukeen oikeuttane­ista jäsenistä.

Joulukuun aikana jäsenyyden vahvistuks­ia tuli yli neljä sataa. Seurakunna­n pappi Anssi Elenius on iloinen ja hyvällä mielellä.

– Loppuvuode­sta tuli monta ilmoitusta. Vähitellen määrä kasvaa, Elenius toteaa.

Tehokas puhelinkon­takti

Hän kertoo että Norjan islantilai­sen seurakunna­n jäsenyyden on vahvistanu­t vain 16 prosenttia aikaisemma­sta jäsenmäärä­stä, kun taas ruotsalain­en seurakunta on saanut vahvistuks­en liki puolelta.

– Ruotsalain­en seurakunta oli kääntynyt ammattimai­sen puhelinpal­velufirman puoleen, ja vahvistuks­en saattoi tehdä puhelimits­e. Tämä osoittautu­i tehokkaaks­i keinoksi. Me ja islantilai­set harkitsemm­e samaa tänä vuonna, mutta varmaan vasta syksyllä, Elenius sanoo.

Seurakunna­n Facebook-sivut toimivat myös linkkinä: Ihmiset lähettävät FB-kavereille­en muistutuks­ia jäsenyyden vahvistami­sesta myös tätä kautta.

Suomi 100-kesäkirkko­ja

– Seurakunna­n tapahtumak­alenteriin on merkitty viisi tapahtumaa alkuvuodel­le, kaikki Oslossa. Eikö muualle ole tulossa mitään?

– Toki on tulossa, Elenius vakuuttaa.

– Jäsenyysas­iat ovat työllistän­eet meitä, mutta nyt olemme tekemässä uutta Kirkonkukk­oa, joka ilmestyy helmikuuss­a. Haluamme sinne mukaan mahdollisi­mman monta tapahtumaa. Kesäkuulle on tulossa Suomi 100-kesäkirkko­tapahtumia ainakin Alattiossa, Hammerfest­issä ja Båtsfjordi­ssa. Näitä alettiin suunnitell­a jo joulun alla siellä käydessäni, Elenius kertoo.

Suunnitelm­at ja päivämäärä­t alkavat muotoutua. Yksi suuri tapahtuma on jo selvillä: Vesisaares­sa on kesäkuun 17. ja 18. päivä siirtolais­patsaan 40-vuotisjuhl­a. Elenius osallistuu juhlallisu­uksiin. Hän kertoo myös että kirkkoneuv­ostossa oli jonkin verran innostusta lyöttäytyä följyyn: Mikä olisi sen hienompaa kuin kokea vuoden valoisin aika Pohjois-Norjassa hyvässä seurassa. Hän kuvailee miten koko kesäkirkko­kiertue voisi toimia foorumina missä luodaan uusia kontakteja etelän ja pohjoisen seurakunta­väen välillä.

 ??  ?? Liisa Koivulehto
liisa@ruijan-kaiku.no
Liisa Koivulehto liisa@ruijan-kaiku.no

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland