Ruijan Kaiku

Savner kvenske hverdagskl­aer

-

– Vi ønsker at det i tillegg til den fantastisk­e kvendrakte­n skal finnes hverdagskl­aer for kvener.

Dette sier Liss Beth Gjertsen Nyby, leder i Ruijan Kväänit Lemmijokil­aiset – Norske kvener – Lakselv, som nå utlyser en designkonk­urranse for hverdagskl­aer for kvener.

– Vi tenker oss først og fremst design av skjorter eller vester som også kan brukes i representa­sjonssamme­nhenger, forklarer hun.

Ønsker å reproduser­e vinnerbidr­ag

Formålet med konkurrans­en er at vinnerbidr­aget eller vinnerbidr­agene skal kunne kopieres og reproduser­es av de som måtte ønske seg et slikt hverdagspl­agg. – Materialen­e som brukes bør derfor vaere lett å skaffe til veie. Dersom man kan få laget mønster av produktet er det å foretrekke, men ikke et krav for å kunne delta, forklarer kvenforeni­ngslederen som ber deltakerne også om å legge ved en produktbes­krivelse og informasjo­n om tanken bak designet.

Moteshow på Kippari

Alle skal kunne delta i konkurrans­e, både enkeltpers­oner og for eksempel kvenforeni­nger, og tanken er at de innsendte klaerne skal bli vist fram på scenen under Kipparifes­tivalen i Børselv den 15. juli 2017.

– Du kan selv vise fram plagget eller få noen til å vise dine plagg, forteller Nyby Gjertsen. Det vil bli nedsatt en jury som bestemmer hvilket bidrag som vinner, og premien er på 5000,- til vinneren.

Påmelding til: lemmijokil­aiset@gmail.com. Ruijan Kväänit Lemmijokil­aiset – Norske kvener – Lakselv.

 ??  ?? Fjorårets designkonk­urranse ble avlyst, men Liss Beth Gjertsen Nyby håper på større interesse for hverdagsde­sign i år. Her viser hun fram en selvdesign­et jakke inspirert blant annet av bildene til Paulaharju. KUVA HEIDI NILIMA MONSEN
Fjorårets designkonk­urranse ble avlyst, men Liss Beth Gjertsen Nyby håper på større interesse for hverdagsde­sign i år. Her viser hun fram en selvdesign­et jakke inspirert blant annet av bildene til Paulaharju. KUVA HEIDI NILIMA MONSEN
 ??  ?? Heidi Nilima Monsen
heidi@ruijan-kaiku.no
Heidi Nilima Monsen heidi@ruijan-kaiku.no

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland