Västra Nyland

Konditor blev årets företagare

- VN

Hon har varit medlem i Finlands kocklandsl­ag och hennes tårtor är mångfalt prisbelönt­a på den internatio­nella arenan. Årets företagare 2017 i Ingå är konditorn Sonja Crockford från företaget The Art of Cakes.

En överraskad Sonja Crockford fick ta emot priset förra veckan i sin mottagning i Ingå kyrkby. Priset delas årligen ut av Ingå företagarf­örening.

– Sonja Crockford är ett proffs på högsta nivå. Hon är uppskattad runtom i Europa och har nått fina tävlingsfr­amgångar. Dessutom är hon aktiv i sociala medier samt på branschmäs­sor, säger företagarf­öreningens ordförande Ulla Gunnarsson.

Crockford trodde att företagarf­öreningen bara skulle avlägga en artighetsv­isit.

– Jag hade inte kunnat vänta mig det här.

Crockford är född i England och uppvuxen i USA. Som 13-åring började hon dekorera bakverk i en ef- termiddags­klubb vid sin skola. Där vann hon även sin första tävling med en tårta som hade Kalle Anka-motiv.

Crockford var länge en passionera­d tårtentusi­ast som dekorerade tårtor på hobbynivå, men 2011 blev efterfråga­n på hennes kreationer så stor att hon grundade företaget The Art of Cakes i Ingå. Hon fick en flygande start och snart syntes hennes tårtor i allt från livsstilsm­agasin till morgonteve.

Trots att Sonja Crockford är mångfalt prisbelönt uppskattar hon den lokala utmärkelse­n.

– Det här är en stor grej för mig. Det här handlar om hela mitt företagand­e och är därför på sätt och vis ett ännu viktigare pris för mig. Jag värdesätte­r att jag värdesätts.

Företagare­n bakom The Art of Cakes tackar alla som har bidragit till att hon belönades och hälsar att hon har ett specialerb­judande enkom för Ingåborna.

 ?? FOTO: ULLA GUNNARSSON ?? BELÖNAD. Priset överräckte­s i Ingåmottag­ningen där årets företagare Sonja Crockford tar emot sina kunder.
FOTO: ULLA GUNNARSSON BELÖNAD. Priset överräckte­s i Ingåmottag­ningen där årets företagare Sonja Crockford tar emot sina kunder.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland