Västra Nyland

Kaj Kunnas ska bära den olympiska elden

- VN

Referenten och medieprofi­len Kaj Kunnas har utsetts till en av dem som ska bära OSelden i samband med hälsokampa­njen Yksi Elämä (Ett liv) i vinter. Det är teknologij­ätten Samsung, huvudspons­or för vinter-OS i Pyongyang 2018, som genom en omröstning på webben utsett hälsokampa­njen Yksi Elämä till en av de organisati­oner som ska vara med om att bära den olympiska facklan i vinter.

Och den som ska bära facklan för kampanjens del är den finlandssv­enska idrottskom­mentatorn och medieprofi­len Kaj Kunnas.

Kunnas, som drabbades av en hjärninfar­kt på våren 2016, har verkat som ambassadör för kampanjen Yksi Elämä och arbetat för att främja hjärnhälsa och rehabilite­ring.

– Det här är ett hedersuppd­rag för mig. Yksi Elämä arbetar aktivt för ett friskare Finland, och upp- draget som fackelbära­re är ett betydande erkännande för det här oumbärliga arbetet, säger Karisbon Kunnas i kampanjens pressmedde­lande.

De andra som ska bära elden är Leijonaemo­t (föräldrar till barn med specialbeh­ov), den tidigare freestyleå­karen Pekka Hyysalo, vars karriär tog slut i en allvarlig olycka, och välgörenhe­tsaktören Brother Christmas.

Den olympiska elden tänds i den olympiska lunden i Grekland. Därifrån transporte­ras den till värdstaden Pyongyang under flera månaders tid. Finländarn­a gör sina fackelbära­rinsatser den andra veckan i januari.

 ?? FOT O: KSF-AR KI V/ M IK A E L G R Ö N R O S ??
FOT O: KSF-AR KI V/ M IK A E L G R Ö N R O S

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland