Västra Nyland

Grannsämja, kärlek och en del dramatik

Ännu ett veckoslut bjuder Hangö teaterföre­ning på ”dravyn” Grannsämja, kärlek över gränser.

- MIA BERG-LUNDQVIST vnred@vastranyla­nd.fi

En dravy är ett drama med revyinslag eller vice versa.

– Det är ett ord vi kom på då vi inte visste vad det var vi skrev ihop, säger Gun-May Venberg.

– Det är ingen traditione­ll revy. Det går en röd tråd genom hela föreställn­ingen och alla håller sina roller under hela förevisnin­gen, säger Malin Grönholm.

Handlingen utspelar sig kring en gata i Hangö där det finns fem väldigt olika hushåll. Publiken får följa de boendes liv och leverne och hur grannsämja­n testas. På ett djupare plan tangerar det ämnen som utanförska­p och sökandet efter det allmänmäns­kliga som för folk samman.

– Trots att det är väldigt olika människor bakom husfasader­na, finns det ändå alltid något som utgör minsta gemensamma nämnaren. Det är den vi försöker hitta, säger Venberg.

Dravyn hade premiär förra veckoslute­t, totalt ges fem föreställn­ingar. Föreställn­ingen består av två akter och det är föreningen­s egna medlemmar som står för manuskript­et. Man har ingen officiell regissör den här gången, men Marica FagerholmÅ­sten, som också tidigare regisserat för föreningen, har bidragit med goda råd och fungerat som bollplank. Produktion­en omfattar totalt 21 personer.

– Vi har haft väldigt roligt och är ett sammansvet­sat gäng. Vi har också många nya medlemmar. Det är extra glädjande, säger Venberg.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland