Västra Nyland

Sjundeå IF pinade Cocks i premiären

- THOMAS SUNDSTRÖM

Det blev en förlust, men Sjundeå IF:s handbollsh­errar stod för en lovande premiär i FM-ligan på lördagen. Topplaget Cocks var dock bättre på bortaplan med 26–23.

Riihimäkli­laget Cocks är i vanlig ordning klar förhandsfa­vorit i FMligan, men fick ingen lätt genomkörar­e i premiären. SIF stod bra upp och halvtidsle­dningen med 14–11 var absolut inte orättvis.

I andra halvlek tog Cocks mera över, men SIF hängde med till några minuter före slutet.

– Vi gör en hel del bra saker i dag. I slutet spelar sedan tröttheten litet in och vi gör för många misstag, sade SIF-tränaren Teddy Nordling.

I första halvek handlade det i SIF väldigt mycket om Sten Maasalu och Rony Leven i målet för SIF:s del. Men också nyförvärve­n Alexander von Numers och Eduard Zakharov för sig.

För linjespela­ren Zakharovs del tog dock matchen slut i ett tidigt skede. Sex minuter in på andra halvlek fick han sin tredje utvisning och med ett rött kort.

– Den tredje utvisninge­n var inget att orda om, de två första var kanske litet hårt dömda. Men det är sådant som händer, sade Nordling.

Då ledde SIF ännu med 16–13, men Cocks vann utvisninge­n med 3–0 efter två mål i tomt mål och steg till 16–16. Men när sedan SIF blev fulltaligt jämnade spelet ut sig igen. SIF hade länge inga större problem med att hänga med, men i slutet tog sedan Cocks materialsk­illnad ut sin rätt. Oleksandr Kyrylenkos 25–23 en minut före slutet avgjorde i praktiken matchen.

Cocks gjorde nu vad som behövdes och tog heller inte på något sätt fram det grova artillerie­t. Trots det kunde man anfört av Nico Rönnberg ta hem segern

– Och det är klart att vi skall komma ihåg att Cocks i dag spelade utan

en vänsterhän­t skytt. Sådant påverkar, sade Nordling.

Intressant spelare

SIF kämpade bra och inte i andra halvlek kom Ott Varik i gång med besked. Sett över sextio minuter var Levin och Maasalu viktigast, och i unga Fredrik Karlsson har man dessutom en riktigt intressant spelare.

– Jag tycker det gick bra i dag. Vi gjorde en fin match, men orkade inte riktigt till slut, sade Karlsson efteråt.

?? FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM ?? LOVANDE. Fredrik Karlsson spelade piggt på lördagen. Cocksspela­ren är Saša Puljizovic.Sent avgörande