Västra Nyland

Bra start räckte inte

En bra start räckte inte för HC HIK när FM-ligan i herrahandb­oll inleddes på söndag kväll. Gästade HIFK vann i Hangö med 27–20.

- THOMAS SUNDSTRÖM

HIFK kom nu till Hangö som klar förhandsfa­vorit efter att i torsdags när lagen möttes i cupen mycket enkelt ha vunnit hemma med 41–23. Nu var det dock ett helt annat HIK som stod för motståndet och hemmalaget hängde med.

I första halvlek ledde HIK redan med 6–4 innan HIFK hade sin ljusa stund före paus. Fem mål i följd betydde ledning 9–6 för gästerna.

De två sista målen i halvleken gjordes dock av HIK och i paus var därmed underläget bara ett mål, 8–9. Som helhet var dock halvleken stark av HIK och klart är att nyförvärve­n Kristofer Karlsson i målet och skytten Nikola Zujic ger laget en helt annan stadga än vad man hade under den förra säsongen.

HIFK ryckte

Mot ett lag av HIFK:s kaliber räckte det dock ännu inte till. Från 11–11 gick gästerna i början av andra halvlek loss till 16–11 och saken var mera eller mindre klar.

Hicken fick aldrig mer verklig kontakt. HIFK vann till slut med 27–20, men någon verklig bild av lagets styrka fick man ännu inte. Borislav Vladisalje­vic gjorde dock en bra andra halvlek i målet, medan Niclas Ahlgren då kom i gång med målskyttet. Ardo Puna glimtade till.

Viktiga spelare

I hemmalaget Hicken lyckades Fredrik Häggroth bra framåt, men i övrigt kretsade det mesta inte helt oväntat kring nyförvärve­n Zujic och Karlsson. Nikola Zujic stannade till slut på nio mål, medan Kristofer Karlsson i målet var stabil.

– Vi gjorde vad vi kunde, och framför allt i första halvlek stod vi bra upp. Men det märks att vi har en smal trupp, vi orkar inte till slut. Som helhet var det här ändå ett steg framåt för oss, sade Nikola Zujic som nu ställdes mot sina forna klubbkamra­ter i HIFK.

– För mig var det här en svår match, det är alltid litet speciellt att möta sitt gamla lag. Jag hade en bra tid i HIFK och har stor respekt för föreningen, men samtidigt är jag profession­ell och vill nu hjälpa HIK, sade Zujic.

?? FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM ?? FÖRSTÄRKNI­NGAR. Kristofer Karlsson i målet och Nikola Zujic är nya i HIK. Gästade HIFK vann söndagens FMligaprem­iär i Hangö med klar marginal.
FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM FÖRSTÄRKNI­NGAR. Kristofer Karlsson i målet och Nikola Zujic är nya i HIK. Gästade HIFK vann söndagens FMligaprem­iär i Hangö med klar marginal.