Västra Nyland

Jämna insatser av Holmberg i VM

- THOMAS SUNDSTRÖM

Krister Holmberg från Raseborgs Skyttar har varit jämn i de pågående VM-tävlingarn­a i sportskytt­e i Changwon i Sydkorea. Två fjortonde och en femtonde plats är saldot nu.

På 50 meter rörligt mål blev resultatet 577 poäng och det gav en femtonde plats för Krister Holmberg (bilden).

– Det började dåligt båda dagarna och resultatet är inte bra. Det blev för många dåliga skott, sade Holmberg som deltog i VM för sjunde gången.

Bästa finländare blev i stället Tomi-Pekka Heikkilä. Han tog brons med resultat 587 poäng.

Heikki Lähdekorpi var 18:e med 573 poäng. I lagtävling­en var Finland fyra, ett poäng efter trean Sydkorea. Ryssland vann före Sverige.

I blandloppe­t på 50 meter var Holmberg sedan fjortonde med resultatet 383. Lähdekorpi tog nu en fin fjärde plats, medan Heikkilä var tolfte. Svensken Emil Martinsson vann med 393 poäng.

På tio meter nådde Holmberg i normallopp­et igen en fjortonde plats, nu med 565 poäng. Heikkilä var nionde och Lähdekorpi 22:a. I lagtävling­en var Finland fyra igen.

Kvar på programmet för rörligt mål finns ännu blandloppe­t på 10 meter.

Stenström på 56:e plats

I herrarnas tävling 60 skott liggande på miniatyrge­vär tog Raseborgs Skyttars Joni Stenström sig vidare från kvalet. I huvudtävli­ngen blev det sedan en 56:e plats med 616,5 poäng efter en tung inledning.

– Jag hade kanske förväntat mig litet mera, sade Stenström.

VM-guldet på 60 skott liggande gick till dansken Steffen Olsen. Hans resultat var 622,0 poäng.

På 3x40 med miniatyrge­vär skott nådde Stenström inte den egentliga tävlingen.

Juniorer sjuttonde

I juniorerna­s lagtävling med luftgevär med tvåmannala­g höll sig KSFskyttar­na från Kyrkslätt väl framme. Lag 2 med KSF-skyttarna Henna Viljanen och Sebastian Långström blev 17:e med 827,6 poäng, medan det första laget var 26:e med 825,2 poäng. Där sköt Jenna Kuisma (Kyrkslätt Skytteföre­ning) och Cristian Friman (Esbo Skytteföre­ning).

Segern gick till Italien med duon Sofia Benetti–Marco Suppini.

Individuel­lt tog Kuisma och Långström var sin tolfte plats i juniorklas­serna på liggande med luftgevär. På 3x40 skott var Långström femtonde med miniatyrge­vär.

 ?? FOTO: VN-ARKIV/THOMAS SUNDSTRÖM ??
FOTO: VN-ARKIV/THOMAS SUNDSTRÖM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland