Västra Nyland

BK ligger risigt till efter förlust i Tavastehus

- JESPER SUNDSTRÖM

En förlust med 3–1. Det var inte vad BK-46 behövde under rådande omständigh­eter. Ett förnyat seriekontr­akt ter sig allt mer hopplöst.

Med tre omgångar kvar av division 2 är BK sist i tabellen med 14 poäng. De tre lagen som ligger närmast BK i tabellen har 19 poäng, två av dem gör BK sällskap under nedflyttni­ngsstrecke­t. På söndagskvä­llen spelade BK mot HJS – som var nästjumbo före matchen – i Tavastehus och det var en match BK var illa tvunget att vinna.

Så gick det inte. HJS ledde med 2–0 efter 16 minuter och med 3–0 när första halvleken var över. BK:s Mergim Bushu reducerade efter paus men det räckte inte.

– Jag är besviken och det är ledsamt att vi släpper in målen på grund av egna misstag. I andra halvleken fick vi ett tidigt mål och reaktionen var bra. Men den var inte tillräckli­gt bra, säger BK:s tränare Babatunde Wusu.

BK förlorade med 3–1 och laget har endast vunnit tre matcher i år. En lång och dålig säsong verkar sluta med en degraderin­g till division 3. BK har inte lyckats hitta en gemensam linje den här sommaren och det underlätta­de inte att laget blev färdigt i ett sent skede.

Lägg till att flera av de så kallade förstärkni­ngarna redan har lämnat Karis av diverse orsaker. Men det är klart, tar sig BK samman och håller serieplats­en är mycket förlåtet.

För tillfället verkar det ändå inte särskilt sannolikt.

– Vi har ett stort berg att bestiga men vi måste respektera klubben och supportrar­na. Vi är medvetna om situatione­n och jag vill också poängtera att det här är ett projekt. Till exempel fick Nicholas Grönblom spela i dag och det gjorde han bra. Hans insats var den enda som var positiv, säger Babatunde Wusu.

BK:s avslutande matcher spelas mot KäPa som är åttonde med 20 poäng, överlägsna serieledar­en MuSa och Kiffen som slåss för att hållas kvar. MuSa kommer till Karis medan KäPa och Kiffen väntar på bortaplan.

– Vi har en vecka av träningar framför oss innan vi möter KäPa på lördag. Det är en viktig match och i det här skedet av säsongen är vi på det klara med hur de spelar. Det viktiga nu är att vi lär oss av den här besvikelse­n, tar oss samman och kommer ut starka nästa gång, säger Babatunde Wusu.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland