Västra Nyland

Eagles hyllas på Karelia

- MIRA STRANDBERG

Eagles musik som den låter på skivorna, det är målet för bandet Easy som kommer till Ekenäs i september.

– Eagles var ett av våra favoritban­d när vi var unga. Det är country-rock som vi tycker om. Deras stämsång, harmonier och fina melodier var egentligen en slags fortsättni­ng på det som Beatles började med, att ha flera stämmor i sångerna, säger Roni Kamras.

Han är en av tre ursprungli­ga medlemmar i bandet Easy, som inledde sin bana som Eagles-band 2014. Då ordnade Peter Kokljuschk­in en tribute band-festival och föreslog att Easy skulle damma av sina instrument och delta som Eaglesband. För Kamras, Kokljuschk­in och några till hade spelat tillsamman­s 40 år tidigare. År 1974 grundades nämligen bandet Musakatit, cover av gamla kända bands låtar på repertoare­n. Efter några års spelningar bytte bandet namn.

– Vi började känna att namnet inte represente­rade oss och det vi gjorde. Tidningen Suosikki ordnade en namntävlin­g för ett nytt namn för oss, och då blev det Easy.

När bandet deltog i tribute bandfestiv­alen fick de blodad tand.

– Det var roligt och det gick bra, så då beslutade vi oss för att börja spela igen. Nu spelar vi bara Eagleslåta­r.

Easy består förutom Kamras (gitarr och sång) och Kokljuschk­in (bas) av Sami Javne på trummor och sång, Lauri ”Lappe” Holopainen på gitarr och sång och Erno Laitinen på gitarr och sång.

På konserten i Ekenäs medverkar också Katri Silolahti, som tolkar musik av Linda Ronstadt. Ronstadt var den artist som medlemmarn­a i Eagles spelade med innan bandet bildades.

Kulturhuse­t Karelia lördagen den 22 september klockan 19.

 ?? FOTO: MARIA KOKLJUSCHK­IN ??
FOTO: MARIA KOKLJUSCHK­IN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland