Västra Nyland

Skadedrabb­at KyIF tar sig an Dicken

- JESPER SUNDSTRÖM

På söndag eftermidda­g spelar Kyrkslätt IF säsongens första FM-ligamatch. KyIF stöter direkt på svårt motstånd i form av de regerande mästarna Dicken.

Också för ett år sedan inledde KyIF serien med att möta Dicken, som även då var regerande mästare. KyIF:s tränare Tomas Mecklin konstatera­r skämtsamt att hans lag har vant sig vid att möta de bästa genast i början.

– Dicken har genomgått en förändring och flera spelare har bytts ut, så det skall bli intressant att möta dem. Men visst handlar det ändå om ett bra lag.

Även KyIF har förändrats men för tillfället är det största problemet den långa skadelista­n. Laget saknar flera spelare och Mecklin berättar att en del av de skadade spelarna inte är tillbaka före jul. Däremot meddelar han att några av de som har haft lindrigare skador redan nu har återvänt till laget.

– Förrän vi har hela laget på fötter kan vi heller inte riktigt tala om våra målsättnin­gar. Men man kan väl säga att vår första målsättnin­g är att hela laget skall vara friskt.

Krävande träningar

När KyIF:s förra säsong summerades landade laget på en femte plats. Men efter det har alltså en del förändring­ar skett i truppen och Mecklin säger att laget under försäsonge­n har fokuserat på att hitta en gemensam linje. Men det är någonting som tar tid.

Även om KyIF lärde sig mycket under fjolåret och förmodlige­n är bättre förberett den här gången, så anser Mecklin att dagens situation påminner om den för ett år sedan.

– Också då var vi tvungna att hitta varandra i spelet och det är ba- ra så att det även i år kommer att ta tid innan vi är på samma våglängd. Även om vi har haft en tunn trupp på träningarn­a så har vi fokuserat på de element som vi vill. Vi har bara varit tvungna att hitta på lämpliga moment.

Liten serie

Någonting som däremot inte är likadant som för ett år sedan är antalet lag i serien. Endast sex lag deltar i årets FM-liga och alla förstår så klart att det inte är något vidare. Inte heller Mecklin tycker om situatione­n och han säger att han hoppas att flera lag är tillbaka i ligan så snabbt som möjligt.

– Men det gäller också lag som kan vara aktuella på längre sikt.

I och med att så få lag spelar, betyder det att en bekant serie blir ännu bekantare. Det kommer minst sagt vara svårt att hitta på några spelmässig­a överraskni­ngar.

– Det är enkelt att analysera i år. Vi har alltid fokuserat på träna på ett mångsidigt sätt som leder till att spelarna är bekväma i flera roller. Men om det spelar någon roll återstår att se, säger Tomas Mecklin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland