Västra Nyland

Världens kanske bästa golfspel

- ALEXANDER EKELUND vnred@vastranyla­nd.fi

The Golf Club 2019 featuring PGA Tour är en omsorgsful­l evolution av fjolårets briljanta golfsimula­tor, skriver Alexander Ekelund.

The Golf Club 2019 featuring PGA Tour. Format: Xbox One, Playstatio­n 4, Switch, PC. Åldersgrän­s: 3. Betyg:

The Golf Club 2:s oerhörda upprycknin­g gentemot originalet kom lika chockartat som himlasänt för en digital golfälskar­e som jag.

The Golf Club 2019 featuring PGA Tour höjer ribban ytterligar­e.

HB Studios senaste upplaga återuppfin­ner inte hjulet utan är en om- sorgsfull evolution som bockar av praktiskt taget allt som återstod på att göra-listan. Svingmekan­iken är ännu lite precisare, banbyggarv­erktyget expanderat, grafiken snyggare och gränssnitt­et fräschare.

Framför allt så har flertalet i grund och botten basala funktioner som tidigare saknats äntligen kommit på plats, såsom möjlighete­n att snabbspola mellan varje slag och spela niohålsrun­dor i stället för 18 i ett svep.

Kanske störst praktisk inverkan har de utvecklade sikt-möjlighete­rna. Som sig bör kan nu både val av klubba och eftersträv­ad landningsp­unkt ställas in via samma inzoomning­skamera, i motsats till tidigare då man tvingades växla perspektiv på ett omständlig­t sätt.

En del av förbättrin­garna kan kanske verka triviala var för sig, men tillsamman­s bidrar de till att göra upplevelse­n så mycket mer helgjuten. Lägg till den nya PGA Tourlicens­en, som bland annat medfört en rad nya verklighet­sbaserade banor och seriens första mer ordentliga karriärläg­e – med allt som hör en autentisk PGA-inramning till, inklusive mängder av tjoande åskådare – och det är lätt för en gammal genreräv att bli salig.

The Golf Club 2019 kan mycket väl vara den bästa digitala skildringe­n av golf som någonsin existerat.

 ??  ?? REALISTISK­T. Att lära sig förhålland­et mellan olika faktorer så som vind, marklutnin­g, träffvinke­l och svingstyrk­a är direkt nödvändigt – precis som i verklighet­en.
REALISTISK­T. Att lära sig förhålland­et mellan olika faktorer så som vind, marklutnin­g, träffvinke­l och svingstyrk­a är direkt nödvändigt – precis som i verklighet­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland