Västra Nyland

Trafiken i väst i fokus

-

De västnyländ­ska riksdagsle­damöterna gör gemensam sak med kommunerna för att lyfta fram vikten av att utveckla väg- och järnvägsnä­tet också i Västra Nyland. Måndagen den 1 oktober 2018 träffades riksdagsle­damöterna Thomas Blomqvist (SFP), Raija Vahasalo (Saml) och Eerikki Viljanen (C) och kommundire­ktörerna Tarmo Aarnio (Kyrkslätt), Juha-Pekka Isotupa (Sjundeå), Robert Nyman (Ingå) och Denis Strandell (Hangö). På agendan var förutom lokala aktualitet­er i synnerhet kommundire­ktörernas gemensamma utlåtande om förslaget till förordning om stomnätet för lands- och järnvägar.

Samtliga kommuner och riksdagsle­damöter anser att det är ytterst viktigt att elektrifie­ringen av Hangö-Hyvinge-banan och utveckling­en av stamväg 51 prioritera­s. Hangö hamns roll för den finska exporten är betydande och för att främja näringsliv­ets verksamhet­sförutsätt­ningar är det av nationellt intresse att såväl land- som järnvägsfö­rbindelser­na fungerar mellan Helsingfor­s, Hangö och Hyvinge.

Riksdagsle­damöterna och kommun- och stadsdirek­törerna i Västnyland träffas regelbunde­t för att diskutera aktuella regionala frågor. Detta forum är ett sätt att utveckla samarbetet mellan det nationella beslutsfat­tandet och regionens kommuner. Nästa gång träffas gruppen i Kyrkslätt den 21 januari 2019.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland