Västra Nyland

EIF på fjärde plats efter oavg jort

Ekenäs IF vinner inte för tillfället. På lördagen blev det ett nytt poängtapp, den här gången på bortaplan mot AC Kajaani.

- JESPER SUNDSTRÖM jesper.sundstrom@ksfmedia.fi

EIF hade som bekant inte vunnit på fyra försök och laget var ute efter att ändra på det i Kajana på lördagskvä­llen. För motståndet stod AC Kajaani som inte heller hade vunnit på de fyra senaste matcherna.

Samtidigt bör det kanske lyftas fram att Kajaani hade inkasserat fyra raka förluster medan EIF klarade av att bryta sin förlustsvi­t förra helgen – då blev det 0–0 mot Jaro. På grund av den senaste tidens resultat var EIF tvunget att vinna lördagens match för att ännu kunna bland sig i striden om – åtminstone – andra platsen i tabellen.

Kajaani inledde matchen darrigt och bjöd EIF på ett par lägen. Efter en kvart tog EIF ledningen genom Hanson Boakai, men målet var av det ovanligare slaget. Boakai fick inte en särskilt bra träff men han fick bollen mot mål, träffade stolpen och som gott slut rullade bollen över mållinjen efter att ha träffat ryggen på motståndar­nas målvakt.

– Vi skapade målchanser i första halvleken och hade en bra känsla i laget. Samtidigt är det klart att vi är medvetna om att vi inte har vunnit på länge och förstås påverkar det oss. Situatione­n är inte enkel och vi har också haft en del press på oss, säger EIF-tränaren Gabriel Garcia Xatart.

Några minuter senare hade Kevin Kauber ett ypperligt läge att göra 2–0 men han fick inte bollen i mål. Efter ungefär 20 minuter hade Kajaani matchens så långt bästa sekvens och laget radade upp flera chanser. Jonathan Jäntti i EIF–målet höll ändå nollan med hjälp av sitt försvar.

Det gick ingen större nöd på EIF i första halvleken så därför kändes Kajaanis kvittering tung. Det blev inte bättre av det handlade om ett självmål av Ville Sevón. Han nickade bollen mot det egna målet men råkade överraska Jäntti.

Det gjordes inte flera mål i första halvleken.

Ingen EIF-seger

Efter pausen bjöds det på mycket kamp med en del målchanser. Vid ett par tillfällen tvingades Jäntti till räddningar för att hålla målet tomt, men han stoppade alla försök.

– Vi lyckades inte riktigt spela som vi ville efter paus och vi var inte nöjda med andra halvleken. För tillfället befinner vi oss i ett läge där vi inte spelar lika bra som tidigare under säsongen. Vi måste hitta tillbaka till vårt spel, säger Xatart.

Matchen slutade oavgjort och EIF har nu spelat fem raka matcher utan att vinna. Både HIFK och KPV vann sina matcher på lördagen, vilket betyder

Vi måste hitta tillbaka till vårt spel.

Gabriel Garcia Xatart tränare

att EIF:s drömmar om avancemang är krossade.

EIF:s säsong fortsätter om två veckor med en hemmamatch mot AC Oulu. En vecka senare avslutas serien med en bortamatch mot Klubi 04. EIF är i fortsättni­ngen tabellfyra med lika många poäng (41) som AC Oulu på tredje plats. Serieledan­de KPV har 49 poäng och HIFK har 48.

– Pausen kommer lägligt för oss. Det bästa sättet för oss att komma i gång igen är att vinna följande match, säger Gabriel Garcia Xatart.

 ?? FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM ?? DET RÄCKTE INTE. Hanson Boakai gjorde ett mål för EIF men det räckte inte till seger. Det blev 1–1 mot AC Kajaani.
FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM DET RÄCKTE INTE. Hanson Boakai gjorde ett mål för EIF men det räckte inte till seger. Det blev 1–1 mot AC Kajaani.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland