Västra Nyland

Villa Ormnäs säljs också på nätauktion

- JOHANNA LEMSTRÖM

Det är inte bara den tidigare sjukhusfas­tigheten Knipnäs som säljs via auktionssa­jten Huutokaupa­t. com. Bland annat har Raseborgs stad Villa Ormnäs till salu på samma ställe.

Då den före detta sjukhusfas­tigheten Knipnäs lagts ut till försäljnin­g på Huutokaupa­t.com gör fastighete­n sällskap med staden Raseborgs objekt Villa Ormnäs i Ekenäs. Åtminstone för några dagar – för auktionsti­den för Ormnäs går ut på måndag klockan 14.

I går eftermidda­gs var högsta anbudet för villan 105 000 euro. Villan har tidigare fungerat som bostad, hantverkss­kola och kontor. Den 900 kvadratmet­er stora byggnaden har de senaste åren använts som kontorslok­al. Inventarie­r ingår inte i försäljnin­gen. Den är byggd cirka år 1885 och har träfasad och plåttak.

Villa Ormnäs och Knipnäs har ytterligar­e sällskap på auktionssa­jten av ett objekt i Hangö, nämligen motell- och restaurang­byggnaden vid Silversand. Det är bolaget Motel & Hotel Silversand inklusive byggnader som säljs av ägarna själva. Bolaget är skuldfritt sägs det i objektbesk­rivningen.

Bolaget äger en cirka 740 kvadratmet­er stor motell- och restaurang­fastighet som är byggd 1968 och renoverad och tillbyggd i slutet av 1990-talet. Högsta budet hittills är 4 500 euro, budtiden går ut den 9 november.

I affären ingår inte Silversand­s camping – den drivs av ett hel annat bolag, Cornia.

Ytterligar­e finns bar- och grillkiosk­byggnaden Bug’s Center vid Baggövägen i Ekenäs till salu på Huutokaupa­t. com. Som säljare står Utsöknings­verket i Västra Nyland. Orsaken till tvångsaukt­ionen är att egendomen är utmätt. Budtiden tar slut den 26 oktober. Hittills har kiosken lockat en budgivare med ett bud på 3 605 euro.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland