Västra Nyland

Tillsamman­s är vi människor som en naturkraft.

- Anna Puu MIRA STRANDBERG mira.strandberg@ksfmedia.fi

kor är synlighet i offentligh­eten, pålitlighe­t, sakkunskap och effekt. Också helhetsbil­den av insamlinge­n var positivast i undersökni­ngen som granskade vilken bild finländare har av 35 organisati­oner och insamlinga­r. Undersökni­ngen gjordes av Taloustutk­imus. 3 500 finländare deltog i undersökni­ngen Suomi tänään. Enligt resultaten stödde allt fler finländare vård och förebyggan­de av sjukdomar under det gångna året.

– Ett stort tack för Rosa bandets popularite­t tillhör engagerade Rosa bandet-formgivare och utmärkta samarbetsp­artner. Rosa bandet visar att ett enkelt och positivt sätt att göra gott fungerar. Vid vardagens matinköp är det lätt att välja en produkt som stöder cancerfors­kning. Ett vackert band är också enkelt att köpa med sig vid kassan, säger kom- munikation­s- och insamlings­chef Helena Hulkko vid Cancerstif­telsen.

Rosa bandet-insamlinge­n har ordnats sedan 2003. Till formgivarn­a av bandet hör bland andra Minna Parikka, Katri Niskanen och Michael Monroe.

Delta i insamlinge­n med VN

Insamlinge­n Rosa bandet startade den 27 september och pågår hela oktober ända till den 4 november. Målet för insamlinge­n är att samla in två miljoner euro till cancerfors­kning och stöd till insjuknade. Alla kan delta i insamlinge­n genom att köpa ett rosa band som säljs i de flesta mataffärer. Dessutom kan man köpa kampanjpro­dukter av någon av Cancerstif­telsens partner eller betala in en summa på insamlinge­ns konto.

Västra Nyland har en egen insamlings­pott,

Årets Rosa bandet-formgivare

som vem som helst kan bidra till. Gå in på webbadress­en https://oma.syopasaati­o.fi/roosanauha/5-2901 och ge din gåva. Varje euro är värdefull!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland