Västra Nyland

Permanent rink till Marknadspl­anen

-

Tekniska nämnden investerar 200 000 euro nästa år. Bland investerin­garna nästa år finns flera intressant­a projekt.

För planering och byggande av en ny rink på Marknadspl­anen i Ekenäs har man reserverat 60 000 euro.

Enligt motivering­arna är området kring Marknadspl­anen i stort behov för en idrottsfac­ilitet som kan möjliggöra mångsidig användning året runt efter att den gamla ishockeyri­nken är borttagen. Därför vill man investera i en ny ishockeyri­nk med konstgräs som underlag för att kunna ha bättre grund för att laga is på vintern och samtidigt utöka möjlighete­rna att idka andra bollsporte­r som handboll, innebandy, fotboll, handboll och basket på samma plan. Den nya rinken placeras så att den inte behöver plockas ned i samband med exempelvis höstmarkna­den. Dagtid kan den användas av skolor och daghem.

Fritidsnäm­nden reserverar 30 000 euro (totalt 60 000) för utegym i Karis och Ekenäs. I Karis placeras utegymet i idrottspar­ken men i Ekenäs är placeringe­n ännu öppen.

Parkettgol­vet i Ekenäs bollhall är urprunglig­t, det vill säga från 1985 och går inte längre att slipa. Motsva- rande golv finns inte att tillgå. För att möjliggöra mångsidig verksamhet, lätt skötsel och lång livslängd ska golvmateri­alet bytas till Taraflex. Arbetet görs under sommaren. Anslaget är 60 000 euro.

Anslaget fördelas med ett separat beslut av tekniska nämnden.

Nästa år ska man även låta kartlägga renovering­sbehovet i Ekenäs simhall. Den slutliga renovering­en och förnyelsen av hallens teknik kommer att sänka hallens driftskost­nader. För detta har reserverat­s 20 000 euro.

Fritidsnäm­nden godkände fördelning­en i onsdags.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland