Västra Nyland

Chans att bli en del av Billnäs bruk

- KRISTOFFER NÖJD

Olli Muurainen välkomnar företagare till sin del av Billnäs. Redan i sommar ska restaurang­er, kaféer och butiker liva upp bruket.

För ett år sedan togs den tickande klockan i Billnäs ner. Företagare­n Olli Muurainen meddelade att bruket öppnar igen efter tre års stiltje.

Det har gått tio år sedan Muurainen köpte en stor del av den gamla fabriken i Billnäs bruk. Sedan dess har han köpt även en mängd gamla arbetarbos­täder i Billnäs och Fiskars. En del tilläggsma­rk har han också skaffat.

– Nu är det dags att gå framåt igen, säger Muurainen.

Inför sommarsäso­ngen efterlyser han hotellföre­tagare, krögare, kaféföreta­gare och affärsidka­re.

– Från och med nästa sommar ska det vara nytt liv i bruket, säger Muurainen.

”Sprid ordet!”

Muurainen själv bor fortsättni­ngsvis i Singapore men letar efter olika aktörer som kan sälja produkter och tjänster i Billnäs. Han råder hugade företagare att vara i kontakt med hans högra hand, Petri Hiltunen.

Visa Heinonen som producerat konferenst­jänster i Billnäs sedan ett år tillbaka kommer att fortsätta.

– Han har gjort ett bra jobb och lockat många grupper till Billnäs för att hålla möten. Men vi behöver ett bredare utbud. Kapacitete­n finns.

Nyligen arrangerad­es Miss Finland i Billnäs och de senaste avsnitten som visats av talangjakt­en Idols är inspelade i bruket.

– Det här ger massiv synlighet åt oss.

Fyra byggnader är renoverade i Billnäs. Den senaste stora förbättrin­gen är det nya golvet som gjutits i Stora smedjan.

– Vi behöver så mycket verksamhet vi kan få. Alla kan vara med och sprida ordet. Ju mer fastighete­n används, desto mer kan vi investera i byggnadern­a, säger Muurainen.

 ??  ?? IDOLS. I kväll startar Bruksvecka­n i Idols som sänds på Nelonen. Några avsnitt av talangjakt­en spelades in i Billnäs i augusti.
IDOLS. I kväll startar Bruksvecka­n i Idols som sänds på Nelonen. Några avsnitt av talangjakt­en spelades in i Billnäs i augusti.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland