Västra Nyland

Gigantti flyttar till Stinsen

- KRISTOFFER NÖJD

Till försommare­n 2019 kommer Gigantti att öppna i affärshuse­t Stinsen vid Pehr Sommars gata.

Köpman Mats Forsbäck har köpt in sig i fastighets­bolaget som äger Stinsen.

– Butiksinre­dningen i Formis är 14 år gammal och skulle kräva en fullständi­g renovering. Eftersom det ändå skulle krävas en stor satsning kändes tiden rätt för en flytt. Tanken har funnits en längre tid. Nu var också priset vettigt.

En annan orsak till flytten är att hemelektro­nikaffären Gigantti blev ganska ensam i Formis.

– Där finns ingen annan affär som lockar större kundmängde­r till huset. På det nya stället finns Lidl, Tokmanni, Trävaruhus­et med flera i närheten. Med god tur för vår etablering med sig nya aktörer.

Gigantti kommer att flytta in i den del av Stinsen som utgjorde Tokmannis nedre våning. Lokalen är ungefär lika stor som den nuvarande.

– Lastning och lossning blir lite lättare när butiken är i en plan.

Enligt Forsbäck kommer man inte att behöva göra några stora ändringar inne i huskroppen.

Butikskonc­eptet är nytt. Tillsvidar­e finns bara en Gigantti-affär i Finland med samma koncept.

– Färgsättni­ngen är helt ny med mörka mattor och brun inredning. Det blir modernare och mer levande. En annan ny grej är digitala prislappar.

Affärshuse­t kommer också att få ett ansiktslyf­t utifrån sett. Byggnaden kommer att genomgå en fasadrenov­ering och få nya fönster.

– Huset kommer att få en helt ny karaktär.

– Man skäms nästan för att huset fått förfalla. Men vi har förhandlat med Tokmanni i nästan tio år och inte vetat om vi ska renovera, bygga till eller riva huset. Därför har allt stått stilla. Nu när vi vet vart vi är på väg börjar en ny era, säger Johan Törnqvist som är en av ägarna till fastighete­n.

 ?? FOTO: KRISTOFFER NÖJD ?? FYLLS PÅ. Hemelektro­nikaffären Gigantti ska ge nytt liv åt affärshuse­t Stinsen som gapat rätt tomt efter Tokmannis flytt i somras.
FOTO: KRISTOFFER NÖJD FYLLS PÅ. Hemelektro­nikaffären Gigantti ska ge nytt liv åt affärshuse­t Stinsen som gapat rätt tomt efter Tokmannis flytt i somras.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland