Västra Nyland

Ingen cupfinal för BK:s damer

- THOMAS SUNDSTRÖM

Det blev ingen cupfinal i damhandbol­l för BK-46. Gästande Dicken vann i stället tisdagens semifinal i Karis med klara 38–23.

BK tog sig till semifinal i damcupen efter att ha besegrat Sjundeå IF i kvartsfina­len efter en verklig thriller med förlängnin­gar. Mot Dicken hade man dock betydligt mindre att säga till om.

Från 2–2 gick Dicken loss till 10–3 och det mycket tack vare sitt mångåriga varumärke – ett bra försvar och vassa kontringar. De gånger som man inte kontrade steg i stället Matilda Peitsaro fram med ett bra skytte.

Dicken ledde nu med 20–12 i paus och andra halvlek blev en dyster tillställn­ing för BK. Dicken öste på och vann till slut med 38–23.

– Det är en överraskni­ng att skillnaden blev så här stor, jag hade trott att vi skulle kunna ge bättre motstånd. Samtidigt är jag inte orolig, Dicken är ett bra lag, sade BK-tränaren Mathias Lindén.

Klar marginal

BK fick nu ge sig med klar marginal. Jannica Kullberg var bra i anfallet och positivt är Sirja Lassinharj­u-Heinonens fina frammarsch. Av henne får BK ännu stor nytta den här säsongen.

– Men som helhet fick vi nog inte något att fungera i dag. Däremot kom det inte som en överraskni­ng att Dicken skulle dra upp tempot, sade Lindén.

Dicken var klassen bättre och går mot en bra säsong. Trots att man tappat en rad viktiga spelar sedan den förra säsongen är nivån fortsatt hög. Nu var det framför allt Matilda Peitsaro som steg fram.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland