Västra Nyland

KyIF utan chans i semifinale­n

- THOMAS SUNDSTRÖM

Det blev en väntad cupfinal i damhandbol­l. På onsdag kväll vann HIFK sin semifinal mot Kyrkslätt IF med klar marginal. HIFK:s seger i Kyrkslätt skrevs till 37–20 och HIFK gör därmed Dicken sällskap i finalen.

På tisdag kväll tog Dicken sig till finalen efter att ha besegrat BK-46 i Karis utan större problem. På onsdag var det sedan HIFK:s tur att göra samma sak på KyIF:s bekostnad.

Det blev heller aldrig någon fråga om saken. HIFK gick omgående upp till 4-1 och när ställninge­n var 16–6 var saken klar.

HIFK ledde i pausen med 18–10 och vann till slut med 37–20.

– Det är inte så mycket att säga. HIFK är för bra för oss och har ett starkt lag. Det som jag är mycket nöjd över är att vi orkar kämpa till slut, sade KyIF-tränaren Tomas Mecklin.

I HIFK var Roosa Niemi och Tia Lehtinen bra i målet, medan Anna Vinogradov­a steg fram i anfallet i första halvlek. Också Kathlen Ax på den andra yttern var effektiv.

KyIF räckte inte till. Suvi Erhovaara gjorde vad hon kunde i målet, medan Jessi Laasio var bäst av utespelarn­a.

För KyIF är därmed cupen ett avslutat kapitel och man nu kan koncentrer­a sig enbart på FM-serien. Där står man dessutom inför en riktigt intressant utmaning då man gästar Sjundeå IF på lördag.

– Det är något vi ser fram emot. Det är två intressant­a lag och det finns alla förutsättn­ingar för en verklig publikmatc­h, sade Tomas Mecklin.

 ?? SUNDSTRÖM
FOTO: THOMAS ?? SLÄKTTRÄFF. Systrarna Holopainen – Ella och Liisa – möttes i onsdagens cupsemifin­al i Kyrkslätt. Segern gick till HIFK och Ella.
SUNDSTRÖM FOTO: THOMAS SLÄKTTRÄFF. Systrarna Holopainen – Ella och Liisa – möttes i onsdagens cupsemifin­al i Kyrkslätt. Segern gick till HIFK och Ella.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland