Västra Nyland

Missförstå­nd i belysnings­frågan

- CHRISTOFFE­R HOLM

Tekniska nämnden i Hangö beklagar att initiative­t om belysning till promenadst­råken kring Plagen och Bellevue blivit så inflammera­d. På sitt senaste möte tog tekniska nämnden upp frågan om belysning till Plagen och Bellevue igen. Ärendet som började som ett initiativ från nämnden har väckt så mycket debatt att nämnden kände att en diskussion var på sin plats.

– Vi ser att det råder missuppfat­tningar i frågan. Det som bland annat inte framgick i protokolle­t är att vi förde fram investerin­gen som två projekt, säger nämndens vice ordförande Rolf Gammals.

Nämnden ser nämligen att det skulle vara viktigast att installera belysning längs sträckan Plagen– tennisbano­rna. Dessutom skulle investerin­gen inte gå ut över andra projekt såsom den kontinuerl­iga förnyelsen av gamla armaturer i staden.

– Vi diskuterad­e också hur dylika ärenden ska tas upp i framtiden. Ska de föras fram som extra ärenden eller borde de gå via tjänstemän­nen först, säger Gammals. ”Initiativ behövs” Nu kom ärendet upp mycket plötsligt och väckte så mycket debatt att stadsstyre­lsen fråntog nämnden ärendet för att närmare granska initiative­t och förutsättn­ingarna att förverklig­a det. Ärendet blev snabbt inflammera­t då diskussion­en på sociala medier förde fram att det finns mycket viktigare saker att lägga pengarna på.

Gammals påpekar ändå att nämnden fortsättni­ngsvis tycker att det är bra att man kommer med egna initiativ.

Enligt nämnden ska andra kritiska behov inte utesluta att man kan komma med initiativ.

– Och dessutom är det här oberoende ett ärende som både ska beredas och läggas fram till påseende, säger Gammals.

Det finns ännu inga investerin­gsbeslut om belysning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland