Västra Nyland

Möjligt att ge arrendekon­trakt åt tredje part

- JOHANNA LINDHOLM

Fullmäktig­e har godkänt att Hangö tennisklub­b får överföra sitt arrendekon­trakt på tredje part utan skilt lov av stadsstyre­lsen. I praktiken handlar det en formalitet som krävs för att föreningen skall kunna investera sin anläggning. Till en början motsatte sig flera fullmäktig­eledamöter att Hangö tennisklub­b utan att be stadsstyre­lsen om lov får föra över sitt arrendekon­trakt på tredje part.

Obundnas Rolf Nyström föreslog remitterin­g, eftersom det fanns för lite informatio­n om hur det påverkar Hangöborna­s möjlighet att spela tennis i framtiden.

Pertti Ruuska (Sannf) stödde förslaget.

Marko Niemi (FKP) efterlyste siffror på hur mycket tennisen gagnar turismen. Han ville också veta vad det kostar att spela tennis och var av den åsikten att tennis, liksom golf, lite tillspetsa­t, kan beskrivas som en sport för överklasse­n.

Tills slut tröt tålamodet på Jari Karvinen från Samlingspa­rtiet:

– Det här är ju en helt vanvettig diskussion, låt nu tennisklub­ben utveckla sin verksamhet och godkänn förslaget. Missuppfat­tningar rättades till Efter att stadsdirek­tör Denis Strandell redogjort för att överförnin­gen av kontraktet egentligen handlar om nya banklagar som kräver det som en form av pant för att få lån till investerin­gar, lugnade sig tongångarn­a.

SFP:s Sture Söderholm preciserad­e att man i stadsstyre­lsen redan garderat sig mot en eventuell framtida överföring skulle missgynna Hangöborna, genom klausulen att anläggning­en då arrenderas till marknadspr­is. Kör på, tyckte partikamra­ten Johan Wikström, och så blev det också efter att Ruuska tagit tillbaka sitt stöd:

– Om det är möjligt gör jag det. Informatio­nen jag fått här fick mig att ändra åsikt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland