Västra Nyland

Ny bar öppnar i Ekenäs

I Stadshotel­let i Ekenäs håller en ny bar och lunchställ­e på att ta form. Gustavo Lounge Bar & Club öppnar på fredag. Krögarna har samlat inspiratio­n från barer i Europa.

- SARAH GRÖNSTRAND vnred@vastranyla­nd.fi

Gustav Sandblom har jobbat som ordningsva­kt på olika krogar i nästan 25 år. På fredag öppnar han en egen bar tillsamman­s med sin fru Alexandra Sandblom.

– Jag har i 20 år tänkt att jag skulle vilja ha min egen bar, säger han.

Nu håller Gustav och Alexanda Sandblom på att fixa det sista inför att Gustavo Lounge Bar & Club öppnar.

– Namnet bara poppade upp i huvudet. Jag är lite av ett Italienfan efter att ha kört långtradar­e i Italien, säger Gustav Sandblom.

Baren öppnar där restaurang La Vida fanns tidigare. Men paret Sandblom är ute efter en annan atmosfär än den tidigare hyresgäste­n.

– Jag föredrar nattklubb framför pub. Jag har varit till Ibiza och Europa och festat, det är den stil jag gillar fast jag är 47.

Taket har målats vitt, barstolarn­a är vita och resten av möblemange­t som är på väg kommer också att vara vitt.

– Vi försöker undvika svart. Det är vårt huvudmål med inredninge­n, säger Alexandra Sandblom.

Paret har inspirerat­s av inredninge­n i olika barer i Europa, speciellt en i Tallinn och en i Odessa. Gemensamt för båda är att de är inredda helt i vitt.

– När vi såg baren i Odessa var det som om allt föll på plats. Det är den här stilen vi vill ha. Före det hade vi många olika idéer, säger Alexandra Sandblom.

I taket är ledslingor dragna som lyser blått.

– Det är vår image. Man kan ändra färgerna på ledljusen, men de kommer för det mesta att lysa blått, säger Gustav Sandblom.

Sandbloms bar blir ett ställe med många sidor.

– Vi vill förvandla det här till en bar och vardagsrum där man kan spela kort och se sport på TV.

Till helgerna förvandlas stället till en nattklubb.

– Vi försöker locka hit det klientel som förr gick till Ettan.

Han tror det yngre kunderna kommer att hitta till Gustavo.

– Övre våningen på Santa Fé är bra, men den har funnits i många år och det kan bli trångt där. Det finns utrymme både för vår nattklubb och för Fé.

När det är olika sportevene­mang på gång kommer de visas på åtta TV skärmar. Skärmarna är styrda från dj-bordet så att dj:n kan skapa stämning med hjälp av dem.

Biljardbor­det som funnits i La Vida stannar kvar.

– Det är stans ända biljardbor­d så den fördelen utnyttjar vi.

Vardagar och helgdagar får bordet stå framme, men på fredags- och lördagskvä­llarna rullas det undan för att ge rum på dansgolvet.

– Beroende på stämning, är det en lugn fredagskvä­ll kan det få stå kvar. Lunch på vardagar Vardagar serveras lunchbuffé på nedre våningen.

– På lunch kommer det finnas leksaker för barnfamilj­er i ena hörnet, som en lekhörna, säger Alexandra Sandblom.

– Vi kommer också göra det möjligt att hyra utrymme för barnkalas, säger Gustav Sandblom.

Övre våningen, som tidigare använts för lunchbuffé, kommer att finnas tillgängli­g för bokningar eller större evenemang som företagen ordnar.

 ?? FOTO: LINA ENLUND ?? NY BAR. – Jag är övertygad om att det här funkar om det finns annat att göra än att äta, säger Gustav Sandblom om lounge bar Gustavo som han öppnar med frun Alexandra Sandblom.
FOTO: LINA ENLUND NY BAR. – Jag är övertygad om att det här funkar om det finns annat att göra än att äta, säger Gustav Sandblom om lounge bar Gustavo som han öppnar med frun Alexandra Sandblom.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland