Västra Nyland

Cocks skapade bra grund i Sjundeå

Riihmäkila­get Cocks tog i söndags ett långt steg mot gruppspele­t i EHFcupen i handboll. I den tredje – och avgörande – kvalomgång­en mot slovenska Ribnica vann Cocks den första matchen med 24–17.

- THOMAS SUNDSTRÖM thomas.sundstrom@ksfmedia.fi

Cocks satsar hårt på de internatio­nella cuperna, men får inte spela de matcherna i sin hemmahall. Under den förra säsongen spelade man i Tavastehus och i år har man tagit steget till Sjundeå.

– Det är klart att vi helst skulle spela hemma i Riihimäki, men det går inte. Samtidigt är det ingen panik, både här och i Tavastehus har man bra hallar och publiken har också ställt upp, sade Karisbon Nico Rönnberg i Cocks efter söndagens match.

Då hade Cocks besegrat slovenska RD Riko Ribnica med sju mål och gjort det efter en helgjuten insats. Inte minst försvaret höll mycket bra.

– Vi var väldigt laddade i dag och framför allt försvaret var urstarkt. Framåt missade vi litet och hade till och med kunnat vinna med ännu större siffror, men som helhet får vi nog vara nöjda, sade Rönnberg. Stor profil Rönnberg var nu den stora profilen i hemmalaget med och klart bästa målskytt. Det var också han som angav tonen – bland annat med några underarmss­kott av högsta klass – när Cocks ryckte i första halvlek och ledde 14–9 i paus.

I andra halvlek höll Cocks sedan sin ledning och hade flera chanser att utöka den. Skillnaden stannade dock vid sju mål och gästerna får i mycket tacka Nik Henigman för det. Utan hans tunga skytte hade skillnaden kunnat vara betydligt större.

Mycket bra i Cocks var förutom Rönnberg också Giedrius Morkunas i målet.

Returen spelas på söndag i Slovenien. För Cocks räcker då en förlust med sex mål för att Riihimäkil­aget för andra året i rad skall ta sig vida- re till EHF-cupens gruppspel.

– Visst har vi ett bra läge, men inte är något avgjort. Ribnica kommer säkert komma hårt in i matchen och inte är sju mål en omöjlig skillnad.

– Redan i dag var det fysiskt spel och i det blir säkert ännu tuffare där. Men vi kommer att kriga, sade Nico Rönnberg.

 ?? FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM ?? KOMPAKT. Cocks tog en fin seger i Sjundeå – här med fr.v. Alexander Tsitou, Juri Lukantjuk, Nico Rönnberg, Teemu Tamminen, Bojan Zupanjac och Alexander Bachko.
FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM KOMPAKT. Cocks tog en fin seger i Sjundeå – här med fr.v. Alexander Tsitou, Juri Lukantjuk, Nico Rönnberg, Teemu Tamminen, Bojan Zupanjac och Alexander Bachko.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland