Västra Nyland

BK-46 bortaslog GrIFK

- JESPER SUNDSTRÖM

BK:s damer tog en skön seger över Grankulla IFK på lördagseft­ermiddagen. Karislaget vann den täta matchen med 19–17. Även om resultatet var jämnt, så var det BK som styrde spelet hela matchen. Det är också ganska talande att GrIFK aldrig ledde, men vid några tillfällen stod lagen på lika många mål.

BK inledde starkt och i den elfte minuten var ställninge­n 5–1 till gästerna. En stund senare var ledningen uppe i 7–3, men i paus hade GrIFK delvis hämtat upp försprånge­t. BK ledde då med 9–7.

– Det var en jämn match men vi hade inte förväntat oss någonting annat. Vi visste att vi skulle möta ett 5:1-försvar, men samtidigt var vårt försvarssp­el det bästa för säsongen, säger BK:s assisteran­de tränare Mathias Lindén.

Även om lagen låg varandra hack i häl mer eller mindre hela matchen, så säger Lindén att BK fick spelet dit laget ville.

– I dagens läge har vi en trupp som kan göra mål på alla positioner. Det är förstås en styrka, för motståndar­na får svårare att försvara sig och de kan inte heller fokusera på endast en spelare. BK avgjorde Den andra halvleken var länge jämn, men under de avslutande tio minuterna punkterade BK matchen. 14–14 blev då 19–15 till Karislaget och vid det tillfället visade matchuret 56.51.

GrIFK snyggade till siffrorna i slutet men BK vann med 19–17.

– Vårt försvarssp­el håller just nu den nivå vi vill att det skall hålla, men i anfallet finns ännu saker att jobba på. Som sagt har vi ändrat en del där och nu vill vi få flera spelare involverad­e. Det kan inte endast vara en spelare som bär ansvaret, säger Lindén.

Utöver segern fanns det också ett annat glädjeämne för BK. Målvakten Ana Radojevic återvände efter sin skada.

– Hon spelade bra, säger Mathias Lindén.

 ?? FOTO: VN-ARKIV ?? SEGER. Jannica Kullbergs BK-46 tog en skön bortaseger på lördagen.
FOTO: VN-ARKIV SEGER. Jannica Kullbergs BK-46 tog en skön bortaseger på lördagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland