Västra Nyland

Hicken orkade i en halvlek

HC HIK förlorade söndagens hemmamatch i herrhandbo­llens FMliga. Dicken vann med 29–16, men i paus låg Hickan under med endast tre mål.

- JESPER SUNDSTRÖM jesper.sundstrom@ksfmedia.fi

Hicken gjorde en bra första halvtimme i hemmahalle­n. Dicken tilläts aldrig att rymma i väg, Hickan låg hela tiden strax bakom. Men i kapp kom de blågula aldrig och i paus ledde även gästerna med 11–8.

– Den första halvleken är bra av oss, men efter paus faller vi på fysiken. Vi är helt enkelt för små jämfört med Dicken. Jag kan inte säga att de skulle ha ändrat på någonting inför den andra halvleken, säger HIK-tränaren Petter Forsström.

Gästerna ryckte tidigt i den andra halvleken. Då lagen hade spelat dryga 43 minuter var ställninge­n 20–13 och en stund senare ledde Dicken med 24–14. Till slut blev också segermargi­nalen ganska stor, Dicken vann med 29–16.

– Vi saknade bland annat Mathias Sandblom och Tomi Puputti i dag, dessutom har Fredrik Karlsson haft influensa och det gäller även några andra, säger Forsström. Små steg framåt För Hicken förlängdes förlustsvi­ten med ytterligar­e en match. Men sam- tidigt går laget hela tiden framåt på den nya och högre FM-liganivån.

Spelmässig­t har laget blivit bättre men förstås finns det ännu mycket att jobba på. Redan en sådan sak som att orka spela bra i en hel match till exempel.

– Det är någonting vi har haft problem med också tidigare. Jag kan ändå inte påstå att det skulle handla om vilja, killarna vill nog ge allt. Sådana här saker är förstås ändå alltid individuel­la men det faller vi nog inte på, säger Forsström.

Mot Dicken fick också Oskar Rejström och Roy Lindqvist prova på ligaspel. Forsström säger att han i slutet av matchen valde att plocka in en del yngre spelare.

– Det var kanske inte rättvist mot dem men samtidigt ger det nyttig erfarenhet. Och de måste ju lära sig att spela på den här nivån.

Hicken spelar följande match på lördag. Då väntar Sjundeå IF på bortaplan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland