Västra Nyland

SIF föll borta mot Atlas

- JESPER SUNDSTRÖM

Sjundeå IF:s damer hade alla chanser att vinna lördagens FM-ligamatch i handboll mot Atlas. Efter en hård kamp var det ändå Atlas om segrade med 28–25. SIF gjorde kvällens första mål men efter det kopplade Atlas greppet om händelsern­a. Vandalaget tog ledningen i den sjätte minuten och SIF lyckades inte kvittera förrän 20 minuter senare.

Då var ställninge­n 8–8 och det var jämnt också i paus, båda lagen hade gjort tio mål.

– Vi får det inte riktigt att stämma och vi lyckas inte göra det vi har kommit överens om i försvaret, säger SIF-tränaren Harry Wikström.

I början av den andra halvleken var det SIF:s tur att ligga före i målprotoko­llet. Laget ledde ändå aldrig med mera än ett mål och varje gång SIF nätade svarade Atlas med en kvittering.

Det var mönstret fram till den 49:e minuten. Först gjordes Julia Lampinen 21–21 för Atlas och en stund senare drog SIF:s Pernilla Karlsson på sig en utvisning.

Den vann Atlas med 2–1 och laget ledde alltså med 23–22 efter 51.24. Det var en ledning som hemmalaget inte tappade och med knappa två minuter kvar att spela var ställninge­n 27–23.

SIF snyggade till siffrorna och förlorade med 28–25. I och med förlusten ligger SIF på sista plats i tabellen, men visserlige­n beror det på att laget har sämre målskillna­d än just Atlas.

Båda lagen har samlat ihop fyra poäng på åtta omgångar.

– Vi måste börja plocka poäng om vi vill nå det övre slutspelet. Men vi är många lag som ligger i närheten av varandra, säger Harry Wikström.